Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 18.12.2013 Çarşamba günü saat 14.00 de Kdz.Ereğli Atatürk Kültür Merkezi nikah salonunda Mobil Ketem Projesi açılış ve tanıtım toplantısı düzenlenecektir.

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Özkan Albas konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; “ Müdürlüğümüz tarafından 19.11.2012 tarihinde Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde tanıtımı yapılan Mobil ketem Projesinde ilk olarak Çaycuma İlçesi, Merkez Belde ve Köyleri taranmış olup daha sonra Kilimli, Çatalağzı, Alaplı ve Gökçebey İlçesinde taramalar yapılmış olup tamamlanmıştır.

Mobil Ketem Projesi Sayın Valimizin eşi hanımefendi Neriman Kaban”ın himayesinde, 18.12.2013 tarihinde Kdz.Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan açılış ve tanıtım toplantısı ile İlçemizde başlayacaktır.

Mobil Ketem Projesi kapsamında KETEM ( Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ) 20-69 yaş arasındaki bayanları taramaktır. 30-65 yaş arasındaki evli bayanlar rahimağzı kanseri için, 40-69 yaş arası meme kanseri için taranmakta katılımcılara KKMM (Kendi kendine meme muayenesi) öğretilmektedir. Projede amaç, kanserin önemli ölçüde önlenebilir bir hastalık olması nedeniyle, kadınlarda en sık görülen kanserler arasında yer alan meme kanseri ve serviks kanseri hakkında toplumun doğru bilgilendirilmesi, kanserden korunma ve erken tanı konusunda farkındalık oluşturularak kadınların meme kanseri ve serviks kanseri taramalarına yönelmelerinin sağlanması ve kadınlarda erken teşhis oranının artırılması amaçlanmıştır. Meme kanseri ve serviks kanseri hakkında toplumu bilinçlendirmek ve taramak ana amacımızdır.“