Bülent Ecevit Üniversitesi geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle topluma hizmetlerini sürdürüyor. Topluma duyarlı ve içinde bulunduğu şehrin ve bölgenin sorunlarına çözümler üretmeye yönelik pek çok uygulamayı başarıyla hayata geçiren Bülent Ecevit Üniversitesi bir dizi sosyal sorumluluk projesine daha imza atacak. Bölgenin önemli sorunlarından biri olan obezite ile mücadele kapsamında Ereğli Eğitim Fakültesi 22 Nisanda “Yemek için yaşama, yaşamak için ye”, 2 Mayısta “Yaşamına Hareket Kat” ve “Sağlıklı Yaşamı Öneriyoruz”, 3 Mayısta “Obezite Kaderiniz Değil Tercihinizdir” ve “Abur Cubur Olacağı Budur” adlı projeleri hayata geçirecek.
Projeler kapsamında şehir ve köylerde yaşayan ortaokul öğrencilerinin obezite ile ilgili bilgilendirilmesi, veliler ve öğrencilere afiş, pankart, broşür gibi materyaller dağıtılarak farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Öğrencilerin daha ortaokul çağından başlayarak sağlıklı beslenmeye teşvik edilerek çocukluk gençlik dönemlerinde obezite ve obezitenin yol açtığı pek çok hastalığa yakalanması önlenerek sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bilindiği üzere Bülent Ecevit Üniversitesi’nin tüm akademik birimlerinde 2012-2013 akademik yılından bu yana zorunlu olarak verilen Sosyal Sorumluluk Projesi dersi ile öğrenciler toplumsal ihtiyaçlara yönelik çeşitli alanlarda projeler hazırlayıp uygulama fırsatını bulmaktadır. Sosyal Sorumluluk Projesi dersi aracılığıyla BEÜ, öğrenciler arasında topluma karşı farkındalık yaratmanın yanı sıra bölgede de toplumsal duyarlılık kültürü oluşturulmasını sağlamaktadır.

Obeziteyle mücadele amacıyla beş önemli projeye imza atmaya hazırlanan BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar “Eğitim kalitesi ve üstün altyapısı ile gün geçtikçe büyüyen ve gelişen fakültemiz verdiği yüksek kaliteli eğitim hizmetleriyle yarınlarımızı şekillendirecek donanımlı öğretmenler yetiştirmektedir. Bunun yanı sıra, BEÜ’nün topluma hizmet hedefi doğrultusunda pek çok proje hayata geçirilmiştir. Obezite konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen projelerimizle topluma hizmetimizi sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer obeziteyle mücadeleyi amaçlayan projelerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öğrencilerimize sunduğumuz yüksek kaliteli eğitim hizmetlerinin yanı sıra bulunduğu bölgeye ve topluma hizmeti amaç edinen Bülent Ecevit Üniversitesi pek çok önemli projeyi hayata geçirmeyi sürdürüyor. Ereğli Eğitim Fakültemizin gerçekleştireceği projeler, bölgemizin başlıca sorunları arasında yer alan obezitenin önlenmesi konusunda farklılık yaratacaktır. Bilindiği üzere Türkiye’nin kamuya bağlı ilk ve müstakil binası olan tek obezite ve diyabet merkezini hizmete açmak üzereyiz. Dev yatırımlarla hayata geçirilen bu merkezde yürütülecek uygulamalar konusunda tecrübe paylaşımı amacıyla 13 Nisan tarihinde İngiltere’nin saygın yükseköğretim kurumlarından Oxford Üniversitesi obezite ve diyabet merkezine bir ziyaret gerçekleştirdik. Merkezimizin ve Eğitim Fakültemizin gerçekleştireceği projelerin bölgemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”