Bartın’da taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören 95 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Alınan bilgiye göre, taşımalı eğitim kapsamında ildeki çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilere öğlen arası pilav, etli patates yemeği ve yoğurt verildi.
Bir süre sonra öğrencilerin bazılarında mide bulantısı ve kusma şikayeti ortaya çıktı. Bunun üzerine 95 öğrenci Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisine müracaat etti.

Tetkiklerin ardından bazı öğrenciler tedavi altına alındı.
Yoğun başvuru üzerine bütün sağlık ve idari personel hastaneye çağrıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsettar Bayram ile gazetecilere açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, hastaneye başvuran öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti.

Taşımalı eğitim kapsamında yemek verilen 95 ilk ve ortaokul öğrencisinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerinin acil servislerine başvurduğunu belirten Açıkgöz, şöyle konuştu:

“Yoğun başvurunun ardından hastanemizi alarma geçirdik. Şu an itibarıyla sağlık durumu ciddi olan bir öğrencimiz yok. Tüm öğrenciler, servislerde yatıyor. Hayati tehlikesi olan hiçbir çocuğumuz yok. Tedbir amacıyla bu gece hepsi de müşahede altında tutulacak. Besin zehirlenmesi olma ihtimali yüksek. Bizim için önemli olan şu anda çocuklarımızın sağlık durumu ile ilgili korkulacak bir durumun olmaması.”

Bayram da okullarda dağıtılan yemeklerden numuneleri aldıklarını, çıkacak sonuca göre firma hakkında gerekli yasal işlemin başlatılacağını aktardı.

AA