KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen Zonguldak Şube Başkanı Erkut Alacalı, Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, ormanların yağmalanmasına ve orman çalışanlarının haklarının gasp edilmesine karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti. Başkan Alacalı, “Taleplerimizin yerine getirilmesi için işyerlerinde topladığımız imzalan Orman Genel Müdürlüğüne iletilmek üzere sendikamız genel merkezine yolladık” dedi.
Alacalı, basın açıklamasında şunları söyledi:

“ORMANLARA YAĞMA, ÇALIŞANA 
SÜRGÜN VE HAK GASPI!”
“Ormanlarımız, sularımız, doğal yaşam alanlarımız sermayenin kar hırsı uğruna kapsamlı bir saldırı dalgası altında. Son yıllarda hükümetin yaptığı yasal düzenlemeler ve yönetmelikler ile (Maden Yasası, Turizmi Teşvik Yasası, Mera Yasası, 2/B Düzenlemesi, vb.) orman alanlarımıza yönelik çok ciddi tehditleri içermektedir. Öncesi bir yana son olarak, Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği’ne yönelik yağmalama girişimleri, İstanbul'da Fatih ormanlarının imara açılması girişimleri, Van'ın Erciş ilçesinde TOKİ konutları yapımı için orman alanlarının hedefe konması yağma ve talanın boyutunu göstermeye yetmektedir. Ormanlarımız ve doğal yaşam alanlarımız alabildiğine yağmalanırken, işkolumuz çalışanları da her geçen gün daha kötü çalışma koşullarına mahkum edilmektedir. Tüm uyarı ve girişimlerimize rağmen, alt yapısı oluşturulmadan, sosyal ve maddi boyutları göz önüne alınmadan çıkartılan atama yönetmeliği ile binlerce orman muhafaza memuru adeta sürgüne tabi tutularak mağdur edilmişlerdir. Çalışma yaşamının temel değerleriyle çelişen hukuka ve yasalara aykırı olan ama en önemlisi de gayri İnsani olan bu uygulamaya karşı hukuksal ve demokratik yollarla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“SINIRLANDIRMA VE YANGIN 
TAZMİNATLARIMIZ GASP EDİLEMEZ!”
“Bilindiği gibi Orman Genel Müdürlüğü’nde hizmet üreten ormancı çalışanlar 2012 yılının sonuna kadar ‘Yangın ve Sınırlandırma Tazminatı’ almaktaydılar. 2 Kasım 2011 tarihinde çıkartılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bu hakları gasp edilmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi, 2012 yılında iptal için yapılan başvuruyu inceleyerek, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin bazı hükümlerini anayasaya aykırılık ve 6223 sayılı Yetki Kanunu kapsamında olmadığı gerekçesiyle iptal etti. Yani bu iptal sonucu ormancı çalışanlar 'Yangın ve Sınırlandırma' tazminatından faydalanmaya devam etmeleri gerekirken Orman Genel Müdürlüğü’nün takdiri sonucu 24 saat esasına göre çalışan emekçiler bu haktan mahrum edilmiştir. Buna ek olarak bazı kurumlara Bakanlar Kurulu Kararı ile fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verirken (2/B satışında görevli personele) 2/B uygulamaların yapan ve 24 saat esasına göre çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışanları mağdur edilmiştir. Bu durumda yangın ve sınırlandırma tazminatlarının ödenmesinde hukuki ve yasal bir engel bulunmamaktadır. Zor şartlar altında fedakarca çalışan ormancı çalışanlar olarak emeğimizin karşılığı olan 'yangın ve sınırlandırma tazminatı' ile 'fazla çalışma ücretlerimizin' ödenmesi ve mağduriyetimizin giderilmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından bir çalışmanın yapıldığı yönündeki ifadelere rağmen 7’nci aya gelmemize rağmen bir sonuç alınamaması manidardır. Ormancı çalışanların bu mağduriyetlerinin giderilmesi için sonuç alıcı çalışmaların bir an önce yapılması gerekmektedir. 
Taleplerimizin yerine getirilmesi için işyerlerinde topladığımız imzalan Orman Genel Müdürlüğü’ne iletilmek üzere sendikamız Genel Merkezine yolladık. Buradan bir kez daha hem ormanlarımızın yağmalanmasına ve talan edilmesine karşı, hem de ormancı çalışanların haklarının gasp edilmesine karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz.”