Alaplı İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Ozan Özlücan, ramazan ayında oruçlu oldukları için mesai saatlerinde hastaneye başvuramayan 550 hastaya iftardan sonra gönüllü poliklinik hizmeti verdiklerini belirtti. 

Genel Cerrahi Uzmanı Özlücan, açıklamasında, ramazan boyunca gönüllü olarak iftardan sonra poliklinik hizmetinin vatandaşlar tarafından memnunlukla karşılandığını söyledi.

Ramazan süresince gönüllü olarak iftardan sonra poliklinik hizmeti verdiğini ifade eden Özlücan, şöyle konuştu:



"Başhekim olarak ramazan ayı boyunca gündüzleri hastanemize muayene olmaya gelemeyen hastalarımız için iftardan sonra poliklinik hizmeti başlatmıştım. Ramazan boyunca iftardan sonra poliklinik hizmeti vermeye başladığımız günlerde 10 ile 15 arası hasta muayene olmaya geliyordu. Gündüzleri oruçlu olan bir çok hastamız iftardan sonra hem muayene olmaya hem de tahlil yaptırmaya gelmeye başladı. Muayene olan hasta sayısı her geçen gün arttı. Uygulamaya başladıktan sonra acil servisteki yoğunlukta azaldı. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 550 hastaya poliklinik hizmeti verdik. Gönüllü olarak verdiğimiz hizmetten dolayı çok mutluyum. Bundan sonraki yıllarda ramazan ayında bu uygulamaya devam edeceğim. Ayrıca gönüllü doktor arkadaşlarımında bu uygulamayı kendi hastanelerinde yapmalarını isterim."



Özlücan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı meslek guruplarını davetlisi olarak külliyede iftar programına katıldığını kaydetti.

(A.A)