Kdz.Ereğli doğumlu olan Prof.Dr.Ömer Göktekin, sadece Türkiye'de değil artık dünyadaki pek çok insana da yeni bir yaşam sağlıyor.


Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ömer Göktekin, 65 yaşındaki bir erkek hastada tam kapalı damara koldan uyguladığı stent ameliyatı Amerika'da canlı yayında izlendi.


Dubai'de yapılan kompleks koroner arter darlığı tedavi toplantısında da tam tıkalı damar açma işlemi gerçekleştirerek tüm dünyanın önde gelen sağlıkçıları tarafından alkışlanan Prof.Dr.Ömer Göktekin'in başarıları ülkemizin gururu oldu.




(Prof.Dr.Ömer Göktekin ortadaki)

Bu kez Amerika'nın Floriada kentinde düzenlenen kongrede internet üzerinden canlı yayınlanan ameliyatta hastanın tam tıkalı damarı herhangi bir komplikasyon olmadan açıldı ve o anlar kayıt altına alındı.

Ülkenin dört bir yanından binlerce kişiye umut olan Göktekin, Zonguldak'ta da yüzlerce kişiyi yaşama tutundurdu.

Önder Gazetesi olarak sadece Kdz.Ereğli'nin değil ülkemizin de gururu olan Göktekin'i başarılarından ötürü kutluyoruz.


 

PROF.DR.ÖMER GÖKTEKİN KİMDİR?

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı yapmış olan ve halen aynı kurumda Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığını sürdüren Kardiyolog Prof Dr. Ömer Göktekin 1969 yılında Ereğli’de doğmuştur. Lise ögrenimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamlamış, daha sonra girdiği,İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Merkezi’ne girmiş ve buradan Kardiyoloji uzmanlığını 1997 yılında almıştır.Japonya, Saitama Medical School’da Kardiyoloji uzmanı olarak 1998-1999 yıllarında bulunmuştur. Londra St George’s Medical School’da 1993 yilinda Prof. Dr. AJ Camm’in yanında elektrofizyoloji alanında çalışmalarda bulunmuştur. Daha sonra 1995 yılında Londra Royal Brompton Hospital’da Prof Dr Richard Sutton’in yanında Pacemaker (kalp pili) ve Elektrofizyoloji alanlarında çalışmalar yapmıştır. 1998-99’da ise Japonya Saitama’da Prof. Dr. Ryozo Omoto’nun kliniğinde intraoperatif Ekokardiyografi ve Elektrofizyoloji ile ilgili deneyim edinmiş, bir yıl süre ile burada klinik fellow olarak çalışmıştır. Şubat 2003 – Temmuz 2006 yılları arasındaLondra Royal Brompton Hospital’da Prof. Dr. Michael Gatzoulis ile beraber Erişkin Konjenital Kalp Hastalıkları üzerine çalışmalarda bulunmuştur. Kardiyolog Prof. Ömer Göktekin Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi’nde 2003 yilinda Doçent, 2008 yılında Profesör olmuştur. Ocak 2009 yılından itibaren “Stent for Life” Projesi Türkiye Liderliğini sürdürmektedir.  

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)