Karadeniz Ereğli Belediyesi Tabipliği Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri başta olmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Belediye tabipliği tarafından Kepez Mahallesi’nde sağlık taraması yapıldı.

Evde Sağlık ve Bakım hizmetleri kapsamında evinde bakacak kimsesi olmayan yalnız yaşayan vatandaşlarımızın bayram öncesi ev temizliği yapıldı. 75 Yaşındaki ayaklarından rahatsızlığı bulunan Şahsene Vayni verilen hizmetten dolayı çok memnun olduğunu belirterek Posbıyık’a teşekkürlerini gönderdi.

Belediye Doktoru Nevruz Kazankaya, mahallelerdeki sağlık taramalarının belirli periyotlarla devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Belediye Tabipliği 31 mahallede sağlık taramasına Kepez Mahallesi ile başlamış bulunmaktadır. Mahalle muhtarlarıyla irtibata geçilerek muayene yeri belirlenmektedir. Zabıta Müdürlüğü ile irtibata geçilerek tarama yapılacak mahallede zabıta aracı gezerek anons yapmaktadır. Sağlık taramasında genel muayene, şeker, tansiyon, kolestrol vb. işlemler yapılarak doktorun öngördüğü hastalara reçete yazılıp, yapılan muayene sonucunda sevki gerekli görülen  hastalarında sağlık aracımız ile Ereğli Devlet hastanesine  nakli sağlanmaktadır. İlaç Toplama Projesi kapsamında toplanan ilaçların ihtiyaç dahilinde gerekli hastalara dağıtımı yapılmaktadır. Belediye Tabipliğimiz tarafından verilen bu hizmet karşısında halkın büyük memnuniyeti ile karşılaşılmaktadır.”