Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “ Yalnız Değilsiniz “ projesi kapsamında il genelinde Kamu, Özel ve Üniversite Diyaliz merkezlerinde tedavi gören 557 hastaya evinde ulaşılıp anket yapılacak.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi: 
“Sağlık sistemi içerisinde Diyaliz hastaları önemli bir yer tutmaktadır. 
Diyaliz tedavisi uzun soluklu ve düzenli takibi gerektiren bir tedavi yöntemidir. Bu kapsamda başlattığımız  “Yalnız Değilsiniz” projesi ile ilimiz ve ilçelerinde tedavi gören 557 diyaliz hastamıza ulaşıp evlerinde misafir olarak yüz yüze anket yapmayı planladık. 
Başlattığımız bu projede ilimizde Kamu Hastanelerindeki Diyaliz Merkezleri, Özel Diyaliz Merkezleri ve Üniversitemiz Hastanesi Bünyesindeki Diyaliz Merkezinde verilen Diyaliz hizmetlerinin kalitesini artırmak, diyaliz hastalarının karşılaştığı sorunları tespit etmek, tespit edilen sorunların çözümüne yönelik iyileştirici önlemleri almak, diyaliz hastalarının diyetlerine uyumunu artırmak, diyaliz hizmeti veren kamu, özel ve üniversite diyaliz merkezlerimiz arasında standardı yakalamak, diyaliz tedavisi gören hastalarımızda hastalıkları ve tedavileri ile ilgili eğitim düzeylerini ve farkındalıklarını artırmak ve en önemlisi diyaliz hastalarındaki sahipsizlik duygusunu ortadan kaldırmak başlıca hedeflerimizdendir.
İlimiz genelinde insanlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için önümüzdeki günlerde başka projelerimizi de başlatacağız.”