Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, yaptığı konuşmada, genç hekimleri ülkenin sağlık ordusuna katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Dekan Bayraktaroğlu, "Fakülte olarak öncelikle ulusal düzeyde tıp eğitimi ile araştırma yapmayı ve üst düzeyde sağlık hizmeti sunmayı, bu çerçevede milli ve manevi değerlere bağlı üst düzeyde bilgi birikimine sahip, iyi tanı koyan ve tedavi yapan, etik değerlere saygılı, nitelikli hekimler yetiştirmeyi amaçladık." dedi. 

Fakülteyi birincilikle bitiren Damla Karan ise, Tıp Fakültesi eğitiminde ilk öğrendiğinin "önce zarar verme" olduğunu söyledi.

Öğrenerek, eğlenerek, kimi zaman gülerek kimi zamansa ağlayarak beş yılı geride bıraktıklarını belirten Karan, "Fakültenin son senesinde hasta bakımından çok evrak işleriyle uğraşan, sayfalarca tetkik sonucu yazan, kan alan, pansuman yapan ve sonda takan hekimler olarak bulduk kendimizi." diye konuştu.



Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Damla Karan, fakülte ikincisi Cansu Karakaya ve üçüncüsü Merve Çavdar’a diploma ve ödüllerini verdi.

Öğrencilerden Onur Gebeş de diplomasını programa davetli olarak katılan TTK Genel Müdür Vekili olan babası Ercan Gebeş’ten aldı.

Daha sonra Damla Karan, ailesiyle birlikte okul kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı. 

Mezuniyet töreni,  öğrencilerin "Hipokrat Yemini" etmelerinin ardından, keplerini havaya atmalarıyla son buldu.