Kdz.Ereğli Sağlık Sen İlçe Başkanı Ali Kabaş, ilçe genelinde yetkisi sendika olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Sağlık Sen’in kuruluş yıldönümünü kutladı.
Kabaş, “Sağlık-Sen bu yıl ülke genelinde 193 bin 370, İl genelinde 2600, İlçe genelinde 400 üyesiyle yetkili sendika olmanın gururunu yaşıyor” dedi.
Sağlık Sen’in son 9 yıllık toplu görüşmelerde elde edilen kazanımlarından daha fazlasını ilk toplu sözleşmede elde ederek sağlık çalışanlarının kalbinde taht kurduğunu ifade eden Kabaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
“18 yıl önce kamu görevlileri sendikacılığına katkı sunmanın yanında hizmet sendikacılığının nasıl yapılacağının örneklerini vermek için kurulan Sağlık-Sen bu yıl ülke genelinde 193 bin 370, İl genelinde 2600, İlçe genelinde 400 üyesiyle yetkili sendika olmanın gururunu yaşıyor.
Sendikacılığı sadece kamu görevlilerinin hak ve kazanımlarına endekslemeyen “Sağlık-Sen, anti demokratik dönemlerdeki dik duruşuyla demokrasiden yana, temel hak ve özgürlüklerden yana, inanç özgürlüğü ve hürriyetinden yana olduğunu göstermiştir. 28 Şubat döneminde her türlü anti demokratik tavır ve davranışa tepkisini ortaya koyan Sağlık-Sen, 27 Nisan e-muhtırası sonrası oluşturulan Ortak Akıl mitinglerinin de en büyük katılımcılarından biri olmuş, 12 Eylül’de yapılan referandumda da büyük Memur-Sen ailesinin güçlü bir sendikası olarak ‘toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de ‘evet’ diyerek bu tavrını sürdürmüştür”
Sağlık-Sen Toplu sözleşmenin elde edilmesinde öncülük yaptığı gibi son 9 yıllık toplu görüşmelerde elde edilen kazanımlarından daha fazlasını, ilk toplu sözleşmede elde ederek sağlık çalışanlarının kalbinde taht kurmuştur. Şimdi de “lisans tamamlama hakkının verilmesi, yıpranma payı ödenmesi, damga vergisi hariç vergi kesilmemesi, ek ödemenin emekliliğe yansımasını sağlayacak yasal düzenlemenin yapılması, döner sermaye katsayılarının artırılması, 4/B li, vekil ebe ve hemşireler ile aile hekimliğinde görev yapan kamu görevlisi olmayan sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesi, görevde yükselme sınavında başarılı olan 2351 kişinin VHKİ kadrolarına atanması,, araştırmacı kadrolarına atananların mali ve özlük haklarının tekrar düzenlenmesi, nöbet ücretlerinin artırılması, sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması ve 4/C’lilerin döner sermayeden yararlandırılması için Başbakan ile görüşüldü. 
Sağlık-Sen Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasında bütün gücüyle çalışmış ve serbest kıyafet eyleminin de en büyük destekçisi ve katılımcısı olmuştur. Filistin ve Doğu Türkistan mitingleriyle, Arakanlı Müslümanlar’ın uğradığı katliam ve zulmün kamuoyuna duyurulmasının yanı sıra düzenlenen yardım kampanyasına katılmış, Somali ve Pakistan için düzenlenen yardım kampanyalarında yer almış, Vanlı depremzedelerin ve Samsunlu selzedelerin yardımına koşmak gibi pek çok insani eylem ve organizasyonda yerini almış ve MEMURSEN ailesinin kurucusu merhum Mehmet Akif İNAN’ın ifade ettiği gibi bu hareketin erdemliler hareketi olduğunu ispat etmiştir. 
Bu erdemliler hareketinin üyelerine, iş yeri temsilcilerine, ilçe temsilcilerine, şube yönetimine bu başarılarından dolayı teşekkür ederim."