Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, yılda toplanan 2 milyon ünite kandan 250 bininin gençlerden alındığını belirterek, bu sayıyı artırmak zorunda olduklarını kaydetti.  

Kınık, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) düzenlenen "Kampüsün Kanında Hayat Var" Projesi için kente geldiğini söyledi.

Türk Kızılayı olarak 148 yıldır kan temini görevi yürüttüklerini anlatan Kınık, "kan"ın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı olarak yılda yaklaşık 2 milyon ünite kan topluyoruz. Bunun 250 binini üniversitelerimizden ve gençlerimizden alıyoruz. Bu sayıyı arttırmak zorundayız. Çünkü Türkiye'deki kan ihtiyacı yıllık 2,4 milyon ünitedir. Bu yılın sonrasında Türk Kızılayının, Sağlık Bakanlığıyla koymuş olduğu yeni bir hedef çerçevesinde Plazma Fraksinasyon Fabrikasını kuruyoruz. Kan ürünlerinde dışa bağımlılığımızı sonlandıracak bir tesis olacaktır. Dolayısıyla biraz daha kan bağışı toplamak zorundayız. Yılda 550 bin litre plazma toplamak zorundayız. Eskiden, 'Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor' derdik. Şimdi ise 'Can verecek kan damarda durmaz' diyoruz. Düzenli kan bağışçılarını ve gençlerimizi Kızılay kan sistemine kazandırmak durumundayız."