Kısa adı KGD olan Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, usta gazeteci Çetin Sezgin’e meslektaşları evinde doğum günü yaptılar.

 

Bir süredir rahatsız olan ve yapılan tetkiklerinde, iliklerinde “trombosit” üretme eksikliği teşhisi konularak, Ankara’da tedavi altına alınan Sezgin, evinde dinleniyor.   KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ve dernek üyeleri, hastanenin  ardından tedavisine evinde devam edilen gazeteci Sezgin’e, doğum günü sürprizi yaptılar.

 

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ve hastalığı sürecinde yaşadığı zorluklarla ilgili meslektaşlarına bilgi veren Çetin Sezgin, Zonguldak’ta trombosit hastalığına yakalanan kişilerin çok zor anlar yaşadığına değindi.

 

Sezgin, şunları söyledi:

 

“Bu hastalıkta öncelikle şunu gördüm; Zonguldak’ta kanla ilgili bir takım teknolojik noksanlıklar var. Bu bütün hastanelerde var. Örneğin, ‘trombosit’ diye kandan alınan bir madde var ve bu maddenin Zonguldak’ta yapımıyla ilgili sektörün olmadığı, bu konuda herhangi bir çalışmanın olmadığını gördüm. Bunun için kan ve ilikle ilgili hastalıkların büyük bir bölümünün Ankara ya da İstanbul’a sevk edildiğinin farkına vardım. Ben Ankara’da kaldım. Ankara’da benim gibi çok Zonguldaklı var. Zonguldak’ta istediğiniz kan var, ama o kanı ayıracak teknoloji yok. Bu konuda ben üniversiteye destek olunmasından yanayım.  Üniversite ya da devlet hastanelerinde, başka illere gitmeye gerek bu sistemin kurulmasından yanayım. Hayır sahiplerine bu konuda görev düşüyor. Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne ve tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ederim. İlgilerini benden esirgemediler. Azimle bu hastalığı atlatacağımı umut ediyorum. Sayın Harun Akın, bu tedavide büyük rol oynadı. Türkiye’de bu hastalıkla ilgili önemli isimlerden olan Muhit Özcan Hocamla özel olarak görüştü. Onun desteği ve çabasıyla ayakta duruyorum. Şu anda ilaç tedavisi uygulanıyor, kısa zamanda iyileşeceğimi umut ediyorum. İlerleyen günlerde ilik nakli yapılacak gibi görünüyor. Tesadüfen yüzde 100 tutan bir ilik bulduk. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu nakil yapılacak.”