Anna Marine Girgiulesti isimli Ro-Ro gemisinin bacasından çıkan siyah dumana Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden ceza geldi.
Zonguldak Liman Başkanlığına uyarı yazısı yazdıklarını belirten Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, gemiye 6 bin TL para cezası uygulandığını belirtti. 
Çevreyle ilgili tüm sorunlara her zaman müdahale ettiklerini çevreye zarar verecek faaliyetlerde bulunanlara asla izin vermeyeceklerini dile getiren Müdür Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti: 

 

“Zonguldak Limanına 03.10 2013 Tarihinde Saat 13.45’  te giriş yapan ANNA  MARINA GIURGIULESTI isimli Ro Ro gemisinin limana girerken bacalarından yoğun bir şekilde siyah duman çıkışı olduğu müdürlüğümüzce tespit edilmiştir. 
Konuyla ilgili olarak, müdürlüğümüzce Zonguldak Liman Başkanlığı’na yazılan yazıda, konun incelenerek yapılan çalışmalar hakkında, Valiliğimize ivedilikle bilgi verilmesi istenmiştir.  
Zonguldak Liman Başkanlığı’ndan valiliğimize gönderilen yazıda gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapıldığı Bunker Delivery Report (yakıt irsaliyesinde) yakıt emisyon değerlerinin mevzuata uygun olduğu, geminin liman manevra sahasına girmeden doğru şekilde yakıt değişimi yaptığı belirtilmiştir. Bununla birlikte liman başkanlığı tarafından söz konusu siyah dumanın makine dairesinden kaynaklı olabileceği değerlendirilmiş ve yakıt pompalarının bakımı için geminin limanda tutulduğu belirtilmiştir.  
Zonguldak Liman Başkanlığı’nca Müdürlüğümüze gönderilen aynı yazıda sonuç olarak geminin makine dairesinin bakımı ve tutumu amacı ile tersaneye gönderileceği ve limanda yakıt pompalarının bakımının yapılarak 06.10.2013 tarihinde geminin çıkışına izin verildiği belirtilmiştir. Ayrıca söz konusu gemiye Zonguldak Liman Başkanlığı tarafından idari para cezası (6 bin TL)   uygulandığı belirtilmiştir.”