Alaplı Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nde  sokak köpeklerini kısırlaştırmaya devam ediyor.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, üremesini önlemek amacıyla sokak köpeklerinin Belediye’nin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nin ameliyathanesinde Belediye Veteriner Hekimi Yılmaz Koçak tarafından gayet hijyenik ve teknolojik  bir ortamda kısırlaştırıldığını belirterek, “Anestezi uygulanarak uyutulan sokak hayvanları, Belediyemizce kurulan Merkez’in ameliyathanesinde yapılan cerrahi müdahaleyle kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırılan sokak hayvanı yine bu merkezimizde yaklaşık bir hafta süreyle tedavi ve bakımı yapılarak iyileştiriliyor ve kulağına küpesi de takılmak suretiyle tekrar doğaya bırakılıyor. Hayvanları Koruma Kanunu da sokak hayvanlarıyla ilgili yerel yönetimlerin bu şekilde bir uygulama yapmasını öngörüyor. “ dedi.

Sokak köpekleriyle ilgili vatandaşlardan çok sık şikayet aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Sokak köpekleri ve diğer sokak hayvanlarıyla ilgili, yerel yönetim olarak yapabileceklerimiz yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş. Yasa ve yönetmelik sokak hayvanlarının barınaklarda bile tutulmasını öngörmüyor. Sağlıklı hayvanların kısırlaştırılıp gerekli bakım ve tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılmasını, sağlıklı olmayanların da tedavi ve bakımlarının yapılmasını öngörüyor. Biz de yasa ve yönetmeliklere uygun hareket ederek, sokak hayvanlarını kontrol altında tutmak için elimizden geleni yapıyoruz.. Kısırlaştırarak üremelerini engellemeye çalışıyoruz. Ancak, ilçemizdeki sokak hayvanlarının sayısında da zaman zaman artışlar oluyor. Bunların da çevre yerleşim birimlerinden ilçemize bırakıldığını tahmin ediyoruz. “ dedi.

Sokak köpekleriyle ilgili vatandaşların şikayetlerine de hassasiyet gösterdiklerini hatırlatan Başkan Çimenoğlu, “ Sokak köpekleri bazen büyük bir artış gösteriyor. Bu artışın önüne de, ancak  hayvanların kısırlaştırmasını, bakımını tedavisini yapıp, kulağını da küpeledikten sonra hayvan barınaklarına göndermek suretiyle geçebiliyoruz“ dedi.