Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya başkanlığında etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, yürüyüşe katılan engellilere ve vatandaşlara süt dağıtımı yaparak çocukların ve büyüklerin bol bol süt tüketmesine dikkat çekti.

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında şu bilgiler verildi:
10-16 Mayıs Engelliler haftası Vali Yardımcımız Ahmet Karakaya başkanlığında, Çeşitli kurum amirleri, Dernek temsilciler ve halkımızın katılımıyla kutlandı.
İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen standımızda Vali Yardımcımız Ahmet Karakaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Necmi Çelik ve diğer kurum amirleri tarafından yürüyüşe katılan engellilere ve vatandaşlarımıza süt dağıtımı yapıldı. İl Müdürümüz Necmi Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çocuklarımızın engelli olmaması için sütün kemik gelişiminden tutun protein ihtiyacına kadar bir sürü şeye yararlı geliyor biliyorsunuz. O yüzden de bugün hem önemine dikkat çekmek hem de bildiğiniz gibi 21 Mayıs Dünya süt Günü'nü bugünden hatırlatmak amacıyla tükettiğimizden çok üretim miktarımız var sütte. Çocuklarımızın ve büyüklerimizin sütü tüketmesi için dikkat çekmek istedik ve bunu için burada bugün süt dağıtıyoruz. Umarım yararlı olmuştur "

Etkinliklerin ikinci gününde İl müdürümüz Necmi Çelik süt dağıtımı yaptı. Ardından engelli çocuklarla İl Müdürleri ve İl Müdürümüz futsal maçı yaparak sporcularla kaynaşmanın en güzel örneğini sahada gösterdiler.
Etkinlikler hatıra fotoğraflarının ardından tamamlandı.