Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından “hedeflerle yönetim ilkesine” dayanan “90 Gün Projesi” kapsamında, her hafta taburcu olan bir hasta evinde ziyaret ediliyor. Genel Sekreterlik ve hastane idarecileri tarafından yapılan hasta ziyaretleriyle; hasta memnuniyetini arttırarak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor.
Taburcu olan hastalara, hastanede kaldıkları süre içinde memnun oldukları durumlar ve sıkıntı yaşadıkları sorunlar paylaşılarak, daha iyi bir sağlık hizmet sunulabilmesi için hastalardan gelen görüş ve öneriler Genel Sekreterlik tarafından tek tek inceleniyor.
Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren; konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyeti bizim için önem arz ediyor. Bu ziyaretlerle, hastalarımızın olumlu ve olumsuz geri bildirimleri değerlendirilerek, yeni hedefler oluşturma noktasında mihenk taşı olarak bize yol gösteriyor” dedi.
Genel Sekreter Eren, taburcu olan hastaların evlerinde ziyaret edilmesinin hastaları memnun ettiğini, sağlık hizmetinin hastaneden taburcu olunca bitmediğini gören hastaların güvenini de artırdığını sözlerine ekledi.
Alaplı Devlet Hastanesi idarecilerinin, hasta ziyaretine yönelik bir hasta yakını, “Geldiklerinde şaşkınlık yaşadım. Geleceklerini söylemişlerdi, ama inanmamıştım. Sağlıkta gerçekten devrim olacak çalışmalar yapılıyor. 
Allah kimseyi hasta etmesin. Onlarsız da bırakmasın. Zonguldak’ta sağlık hizmetinde parmakla gösterilecek çalışmalara imza atıyor” diye konuştu.