Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gün ise yaklaşık 10 gün önce yaşanan olayın fotoğraflarının sosyal paylaşım sitesinde yer almasının hemen ardından ise konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

 Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi ortopedi doktoru Recep Erdoğan'ın ayağında tümör tespit edilen köpeği acil servis cerrahi odasında ameliyat ettiği iddiasıyla Ereğli Devlet Hastanesi Yönetimi tarafından soruşturma başlatıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, yaptığı açıklamasında Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarından Recep Erdoğan'ın bir arkadaşının köpeğine acil serviste tıbbi müdahalede bulunma anının fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde yayınlamasının ardından hastane yönetimi tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi.

 

10 GÜN ÖNCE YAŞANDI

Söz konusu olayın yaklaşık 10 gün önce yaşandığını ve soruşturmanın bir sonraki iş gününde başlatıldığını belirten Gün, "Soruşturma devam ediyor, soruşturmanın ardından durum netlik kazanacak" dedi.

 

"TAKDİRE ŞAYAN BİR DAVRANIŞ"

Ereğli Gönülden Hayvanseverler Derneği Yöneticisi Belgin Alcan da, doktorun iyi niyetle köpeğe müdahalede bulunduğunu öğrendiklerini belirterek, "Ayağında tümör teşhisi konulan köpeğe Ereğli Devlet Hastanesi ortopedi doktoru iyi niyetli davranarak tıbbi müdahalede bulunmuş. Sonuçta iyi bir niyet var, doktor bu konuda iyi niyetli olduğu ortada. Tıbbi müdahalenin sonucu sıkıntılı olunca da köpeğin yaşamına son vermişler. İyi niyetli bir davranışın kötü sonuçlandığını söyleyebiliriz. Ereğli'de tam donanımlı bir veteriner kliniği de bulunmuyor. Böyle sonuçlanmamasını isterdik. Takdire şayan bir davranış ama keşke bir kliniğe sevk etseydi" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)