Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Alaplı Belediye Başkan adayı Nuri Tekin, İlçede faaliyette olan sivil toplum kuruluşları ve bazı dernekleri ziyaret etti.
Tekin, beraberinde CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türkoğlu, Organik tarıma İlçede büyük öne verdiklerini söyledi. Organik tarımla birlikte organik bal üretimini yaygınlaştırmak için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Türkoğlu, “Öncelikle ziyaretten dolayı Belediye Başkan adayı Tekine ve CHP İlçe yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Bu bir yarıştı. Bu yarışta halk kimi işaret ederse o yarışı kazanır burada kimin yarışı kim kazanırsa kazansın öncelikle Alaplı hizmet etmektir. Alaplı hizmet içinde olan her adayımız bizim için değerlidir.” Diye konuştu.
Ardından Tekin ve beraberindekiler, Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti. Ziyarette İlçedeki emeklilerin sorunlarına değinen Dernek Başkanı Kazım Uysal, öncelikle sorunlarını emeklilerin oturup çay içebilecekleri sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanların olmadığını söyledi. 
Emeklilerle gençlerin bir araya getirmek için çalışmaları olduğunu belirten Uysal, “İlçemizde emeklilerin oturabileceği gezip sosyal ihtiyaçlarını gidebilecekleri bir alan yok. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bizim isteğimiz emeklilerimizin bir yeri olması, biz çok şey istemiyoruz istediğimiz emeklilerin yeri olsun çayı ucuza içsin otursun kitap gazete okusun. Bu zamana kadar bunu yaptıramadık” dedi.
Emeklilerin sorunlarını bildiklerini ifade eden Tekin, “Emeklilerin sorunlarını çok iyi biliyor ve onlar için çok güzel projelerimiz var. Öncelikle Marina’nın olduğu yeri tamamen emeklilerimizin hizmetine açacağız. İçinde kitap okumak isteyen emekliler için kütüphane, gazete okumak isteyen içinde tüm ulusal ve yerel gazeteler olacak. Ayrıca çay fiyatı daha ucuz olacak. Belediye geldiğimiz gün yapacağımız ilk iş bu olacak. Emekliler bizim her şeyimizdir” şeklinde konuştu.
Tekin, daha sonra Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.