Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, "Türk Kızılayı sadece kandan ibaret değil. Bir yardım kuruluşuyuz. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın Türk Kızılayı'na destek olmasını her anlamda istiyoruz" dedi.

Alan, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl Kızılay Kan Merkezinin önceki yıllara göre en yüksek kan bağışıyla bitirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 19 bin ünite kan bağışı aldıklarını ifade eden Alan, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın duyarlılığı, bu konuda ki eğitimlerimiz, Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de önem arz etti. Geçen yıl içerisinde toplam 464 tane gezici ekip organizasyonu gerçekleştirdik. Benim üzüntülü olduğum nokta merkez bağışlarımızın halen düşük seviyelerde olması. Merkezde bin 500'e yakın kan aldık. 365 güne hesap edersek ortalama günde 4 ünite kan almış olduk. Kan Merkezimizi Mithatpaşa Mahallesi 69 Ambarları mevkisine taşıyarak orada vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Türk Kızılayı sadece kandan ibaret değil. Bir yardım kuruluşuyuz. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın Türk Kızılayı'na destek olmasını her anlamda istiyoruz. Vatandaşlarımız da hiçbir karşılık beklemeden kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine destek oluyorlar. İnşallah kan bağışı sayımızı bu yıl daha da artıracağız."