Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Yönetimi, Özel Ereğli Anadolu Hastanesi ile anlaştı.
“Yapılan bu protokol kapsamında, Erdemir, Ersem, Ümran Boru, Büyük Anadolu Ereğli Otel ve METAL-KOOP çalışanları ile birinci derece yakınları olan eş, çocuk, anne ve babaları, Özel Ereğli Anadolu Hastanesi’nden daha uygun koşullarda ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabileceklerdir” diyen Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, amaçlarının üyelerin ve birinci derecedeki yakınlarının daha iyi sağlık hizmetlerinden faydalanmak olduğunu belirtti.

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
“İlçemizde, Ereğli Devlet Hastanesi’nin merkezden uzaklaşmasıyla birlikte vatandaşların özel hastanelere olan talebinde artış olduğunu gözlemekteyiz.
Bu paralellikte bazı özel hastanelerin de kendi aldıkları kararlarla birlikte farklı ve sabit fiyat uygulamasına geçtikleri kamuoyuna duyuruldu.
Yaşanan her iki olumsuzluk da, ilçe halkının olduğu gibi sendika üyelerimiz ile sendikamız uhdesindeki kuruluşlarda çalışanların da etkilendiği düşüncesiyle, Türk Metal olarak özel hastanelerle ilgili yaptığımız sözleşmelerin bazılarını, geçtiğimiz günlerde ‘tek taraflı olarak’ fesih ettiğimizi internet sitemizden üyelerimize duyurmuştuk.
Ardından da, Özel Ereğli Anadolu Hastanesi yetkililerinin sendikamızı ziyareti ile birlikte, 23 Mart 2015’den geçerli olmak üzere yeni bir anlaşmayı imza altına aldık.
Yapılan bu protokol kapsamında, Erdemir, Ersem, Ümran Boru, Büyük Anadolu Ereğli Otel ve METAL-KOOP çalışanları ile birinci derece yakınları olan eş, çocuk, anne ve babaları, Özel Ereğli Anadolu Hastanesi’nden daha uygun koşullarda ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabileceklerdir.
Bu kapsama giren üye ve çalışanlarımızın 23 Mart’tan itibaren faydalanmaya başladığı poliklinik hizmetlerinden, sadece –Hükümetin aldığı karar gereği- çocuk polikliniklerinden yararlanılamayacağının da bilinmesini istiyoruz. Ancak, çocuklarımız da, bunun dışında kalan diğer polikliniklerden aynı hizmeti alacaklardır.
Türk Metal sendikası olarak üye ve çalışanlarımızın ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel yaşamlarına sağladığımız katkı gibi, daha iyi koşullarda sağlık hizmetinden yararlanabilmelerine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor.”