Bazı okuyucularımızın Özel Echomar Hastanesi’nde muayene olup tedavi için yüksek bedel ödediklerini vurgulayarak “gazetenizde Nevzat Çimenoğlu’nun açıklaması yayımlandı. Hani 45 liraya tüm muayenelerimizi yaptıracaktık?” sözleriyle ilettikleri şikayetleri muhatabına sorduk.

Echomar Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, kamuoyuna açıkladıkları bu uygulamayı gelen tepkiler üzerine kaldırdıklarını ve yeni bir uygulama başlattıklarını şöyle açıkladı:

“Echomar Hastanesinde Mart ayında uygulamaya koymuş olduğumuz emeklilerden 35 TL, çalışanlardan da 45 TL ücret tarifemiz gerek sendikadan, gerek derneklerden, gerek kamuoyundan, sivil toplum kuruluşlarından gelen yoğun olumsuz tepki üzerine uygulamadan kaldırıldı.

Uygulamadan kaldırılmasının en büyük nedeni sivil toplum kuruluşlarının bu fiyat politikasından üyelerinin bu hastaneden yararlanacak hak sahibi kişilerin ekonomik olarak olumsuz yönde etkilendiklerini ifade ettiler. Yoğun görüşmeler oldu, bu yoğun görüşmeler sonucunda da biz de yeni bir uygulamaya geçtik.

Şuandaki uygulamamızda Echo kartı çıkarttık. Echo karta sahip olduktan sonra emekli olan hastalarımız poliklinik muayeneleri için hiç ücret ödemiyorlar. Aktif sigortalı çalışan hastalarımız da devletin aldığı yasa gereği bizim almak zorunda olduğumuz 12 TL farkı veriyorlar. 12 TL ödüyorlar polikliniklerde muayene olmak için.

Bunun haricinde diğer tahlillerde %50 indirim uyguluyoruz.

Tabi bunlardan faydalanmak için de Echo kart dediğimiz hastanemize ait olan kartı çıkartmak gerekiyor. Bunun için de hemen hastanemizin girişinde danışmada bir birim kurduk, orada devamlı görevli arkadaşımız var. Hastalarımız istedikleri zaman mesai saatleri içerisinde sabah 8:00 akşam 17:00 saatleri içerisinde istedikleri zaman hasta olsunlar veya olmasınlar herhangi bir vakitte gelip kartlarını çıkarabilirler.

Kartlarını hastanemizden alabilirler. Kartlar ücretsiz, kimlikleriyle geliyorlar ‘bir Echo kartı almak istiyoruz’ diyorlar hastanemize ait Echo kartlarını alıyorlar, ceplerine koyuyorlar ve ondan sonra geldiklerinde zaman tekrar ediyorum emekli hastalarımız ücret ödemiyorlar, çalışan aktif sigortalılar 12 TL ücret ödüyorlar. Bunun haricinde de tahlil ve diğer röntgen için de %50 indirimli fiyat ödüyorlar.”