Rektör Özer: “Üniversitemiz Sağlık hizmeti üretimindeki imkânlarını sürekli iyileştirerek sadece Zonguldak’ın değil aynı zamanda Batı Karadeniz Bölgesinin de önemli bir sağlık hizmeti sunucusu haline gelmiştir. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimize artan talep doğrultusunda yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmaktadır”


Zonguldak ve bölgesinde gelişmiş teknik donanımıyla III. basamak sağlık hizmeti sağlayan BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, son dört yılda büyük artış kaydettiği hasta sayısıyla, hizmet kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle ileri düzeyde teşhis ve tedavi olanakları ile tercih edilen bir sağlık merkezi olarak gerek ayaktan tedavi gören gerekse yatan hasta sayısındaki bu artış hasta memnuniyetinin de göstergelerinden biri olarak değerlendiriliyor.  

Tedavi gören hasta sayısı 2010’dan 2014’e 100 bin arttı
Merkezin 2010 yılında 273 bin olan ayakta tedavi gören hasta sayısı 2014 yılsonu verilerine göre % 44 artışla 392 bine ulaştı. Bu sayı 2015 yılı Temmuz ayına kadar 218 bin oldu. 2010 yılında 27 bin 500 olan yatarak tedavi gören hasta sayısı ise 2014 yılı sonunda 31 bin 750’ye yükseldi. Toplamda 2010 yılında 325 bin olan hasta sayısı 2014 yılında 425 bin düzeyine yükseldi. 2015 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında ise 240 bin civarında hasta Merkezde tedavi gördü.

Deneyimli kadro ve gelişmiş teknik donanımı ile tercih ediliyor
Merkezin hasta sayısındaki artışta deneyimli kadronun yanı sıra Üniversite tarafından yapılan yatırımlarla geliştirilen teknolojik donanım önemli yer tutuyor. Hasta memnuniyeti, yeni açılan bölüm ve servisler, mevcut birimlerin yapılan yeniden düzenleme ve geliştirme çalışmaları BEÜ Hastanesini bölge halkının öncelikli tercih ettiği bir sağlık Merkezi haline dönüştürdü.

Kanser Tedavisinde Bölgede İlk ve Tek Merkez BEÜ’de
Kanser hastalığının teşhisinde kullanılan PET-CT cihazı, 2012 yılından bu yana Merkezde hizmet veriyor. Radyasyon Onkolojisi Bölümünün yeni düzenlemelerle hizmet kapasitesi artırıldı ve Merkezin kanser tedavisindeki hizmet ağı genişletildi. Büyük şehirlerdeki merkezlerin olanaklarını Zonguldak ve bölge halkının hizmetine sunan Bülent Ecevit Üniversitesi, 50 yataklı ve tam donanımlı Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezini de 2015 yılında bünyesine kattı.

Rektör Özer: “Yatırımlarımız sürecek.”
Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer değerlendirmesinde sağlık alanında yapılan yatırımların süreceğini belirterek, "Üniversitemiz Sağlık hizmeti üretimindeki imkânlarını sürekli iyileştirerek sadece Zonguldak’ın değil aynı zamanda Batı Karadeniz Bölgesinin de önemli bir sağlık hizmeti sunucusu haline gelmiştir. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimize artan talep doğrultusunda yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmaktadır. Yakın zamanda Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kapsamında tahsis edilen araştırma görevlisi kadrolarında daha önceki dönemlere göre yaklaşık %100’lük bir artışı sağlandı. Bu durum hastanemizin hizmet kalitesine doğrudan yansıyacaktır. Hem alt yapı çalışmaları hem de akademik ve idari personel konusunda gösterilen duyarlılık sonucunda Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimize başvuran hasta sayısında ciddi bir artış sağlanmıştır. Bu süreçleri başarıyla yürüten öğretim elemanlarımızı ve idari personelimizi kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.