Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.
Malkoç, "Ükemizde ve diğer tüm ülkelerde Dünya Engelliler Günü olarak kutlanan 3 Aralık günün temel amacı; engellilerle ilgili toplumsal farkındalık oluşturmaktır" diyen Songül Malkoç, " Bu anlamlı gün, engelli kardeşlerimizi daha iyi tanımak ve onların biriken sorunlarının tartışılmasında ve bunların giderilmesi için yapılması gerekenler hususunda hepimize düşünmek için de bir imkan sunmaktadır" dedi.
Songül Malkoç, "Engellilerimizin hayat mücadelesi ve her türlü olumsuzluğa rağmen yaşama olan bağlılıkları karşısında, ufacık sıkıntıları dağ gibi büyüten bizlerin çıkaracağı bir çok ders bulunduğu aşikardır. Herşeyden önce halimize şükretmeyi bilmeli ve hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmadan,  bütün engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen onurlu ve başı dik vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak konusunda verilen mücadeleye katkıda bulunmalıyız. Çünkü özürlü vatandaşlarımızın sorunlarını çözerek tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, devletimizin olduğu kadar, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Bu anlamda bizim de temel hedefimiz; engellilerimizin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik olarak; eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik gibi temel sorun alanlarında, engellilerin ayrımcılığa maruz kalmadan fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler haline getirmektir" diye konuştu.
Malkoç sözlerini şöyle sürdürdü: "Engellilerimizin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan eşit oranda yararlanması, kültür, sanat ve sportif alanlarda ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri  yerel yönetimlerin, Sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer tüm kesimlerin ortak görevi olduğu unutulmamalıdır. Önümüzdeki süreçte, vatanımızın her yöresindeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarının aşılmasını, yüzlerinin gülmesini, umutlarının yeşermesini diliyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepsinin '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü içtenlikle kutluyor, huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini yürekten diliyorum."