Devrek ilçesinde Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan fırınlarına yaptığı denetimlere devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Devrek’te faaliyet gösteren ekmek ve simit fırınlarını hijyen ve gramaj yönünden denetledi. Yapılan denetimlerde hijyen şartlarına uygunluğun yanı sıra ekmek ve simit gramajları da titizlikle kontrol edildi. Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde halkın sağlığını ilgilendiren konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyerek, eksik görülen hususlarda fırın sahiplerine uyarılarda bulundular. Ekmek ve simitlerin gramajını ölçen ekipler, gramajın küçük ekmekte 250 gram, büyük ekmekte 500 gram, simitte ise 100 gramdan düşük olmaması gerektiğini belirttiler.

Vatandaşların temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınları ve simit fırınlarını periyodik olarak denetlediklerini ifade eden Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, “Belediye olarak halkımızın sağlığına, güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi çok önem veriyoruz. Bu hususta ilçemizde bulunan fırınları düzenli olarak denetliyoruz. Gramaj ve hijyen konusu hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Halkımızın sağlığını ve çıkarlarını korumak için yaptığımız denetimler devam edecek” dedi. (Haber Merkezi)