Çevre, kapsamı son derece geniş hatta sınırsız bile diye nitelendirilebilecek bir kavram, kelime…

Çevre’nin en önemli unsurlarından ilki kuşkusuz “insan”.. İnsan da en az çevre kadar geniş hatta sınırsız bir kavram ve kelime..

ÇEVRE ve İNSAN bir araya gelince de ortaya muhteşem güzellikle çalışmalar, eserler, yaşanası alanlar ve birlikteliklerle anlam kazanan hayatlar oluşuyor. 

İlçemizde Belediyemizin bünyesinde oluşturulan “Sevgi Çemberi” nde geçtiğimiz hafta onların konusu dışında bir nedenle sadece 1,5 saat bulundum ve çok etkilendiğim için sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle bu kadarını düşünmediğim bir sirkülasyon var  Sevgi Çemberi’nde..

Bir taraftan ki bu taraf Sevgi Çemberi tarafı mutlu oldum, huzur duydum; yardımlar çok bol ve tamamen iyiniyet çerçevesinde, amatör bir ruhla ama bunun yanı sıra da son derece profesyonelce kayıtlar, adresler, isimler dosyalama sisteminde titizlikle takip ediliyor.

Yardım isteyen herkese bu kayıt sisteminden takiple, istisnasız ihtiyaçları temin ediliyor. Hem de kendi beğendikleri giysiler, ayakkabılar, radyolar, televizyonlar veriliyor. Elbette ki bu çemberden faydalanmak için belli zaman aralıkları da titizlikle gözlenen diğer bir ayrıntı.
Buradaki tüm eşyalar İlçemizin duyarlı insanlarının ihtiyaç fazlası, temizlenmiş, yıkanmış ikinci el yada bağış yaptıkları yeni eşyalardan oluşmakta.

Yardım isteyenlerin çok fazla olması da bunlara sevindiğim kadar beni üzen diğer konu.. Çocukları kucaklarında, ellerinde ve karınlarında öyle çok kadın, aile geldi ki.. Ben hep şunu düşünürüm; çay içtiğim yere bile memnun olmamışsam, beğenmemişsem bir arkadaşımı davet edemezken nasıl olur da bir insan dilendiği bir hayata başka bir hayatı hem de bir ömür davet eder, yani doğurur yani mecbur bırakır gelmesini?!... 

Diyebilirsiniz ki Allah’tan?.. Buna gerçekten inanır mısınız bilemem ama ben inanamam, çünkü Allah hiçbir tahsilimiz, eğitimimiz olmasa bile düşünebilecek bir beyin ile dünyaya gönderiyor hepimizi ki bu insanlar giysi, yiyecek vb yardımları isteyebileceği yerleri gayet iyi bilirken, isterdim ki “doğum kontrol” uzmanlarımızı da sorsunlar, onlara gitmek istesinler. Yada  ücretsiz doğum kontrol eğitimlerine katılsalar..Anlıyorum mutlaka anne-baba olmak herkesin en doğal hakkı ama işte…. 

Bu bilincin gerçekleştiği bir dünya için dileklerimin yanı sıra Allahın yardım etmeyi kısmet ettiği insanlardan olmak da diğer bir dileğim..

Sevgi Çemberindeki gönüllüler buna nail olmuşlar,  çok yoruluyorlardır ama çok şanslılar ki bu çalışma onlara kısmet olmuş.. Hepimizin hepimiz için yapacağı çok şey var gerçekten, çevre bizim çevremiz, insanlar bizim insanlarımız.. 

Daha sağlıkla, huzurla, keyifle yaşanılası bir dünya, çevre için özveri ile hem yardımlar hem de bilinçlendirici eğitimler için çalışmaya devam..