CHP’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı olan Semih Özkök, sürdürdüğü çalışmaları kapsamında
 Karadeniz Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi’ne giderek Kooperatif Başkanı İsmail Hakkı Köse ve Başkan Yardımcısı Veysel Özbirinci ile görüşmelerde bulunduğunu belirtirken,  Ereğli’nin ‘sıradan’ değil, ciddi bir balıkçı kenti olduğunu vurguladığına vurgu yaptı.

Özkök şu konuşmayı yaptığını yazılı olarak şöyle bildirdi:

 “Ereğli’deki Azim Konserve Fabrikası, Batı Karadeniz Bölgesinde, Cumhuriyet tarihinin ilk fabrikasıdır. Ereğli, birçok ‘ilklere’ sahip olan bir ilçemizdir. Kimse buraya ‘Küçük bir balıkçı kasabası’ diyerek elinin tersiyle itemez.  2004 yılındaki Mahalli İdareler Seçimlerinde, partimden Ereğli Belediye Başkanı adayı olarak gösterildiğimde, “başkan seçilirsem, 118 gün sonra içilecek nitelikteki suyu halkımıza ucuz vereceğim. 119. gün yakama yapışmayı göze alan insanlar bana oy versinler” diye söylemiştim. Şimdi de söylüyorum; ben, iki buçuk yıl içerisinde Ereğli’ye özgü bir markayla buradaki balıkçılığı iki katı zenginleştirmezsem adam değilim. Daha da başka bir şey söylemiyorum. Burada kurulacak konserve fabrikası ya da su ürünleri kombinası Su Ürünleri kooperatifinin, dolayısıyla balıkçıların olacak. Ülke genelinde, sektördeki var olanları tespit ederek konuşuyorum. Söz verdiğim iki buçuk yıl sonra bunu yapamadığım taktirde yakama yapışamayacak, büyüklerim olarak kulağımı çekemeyecekseniz bana oy vermeyin. Aday gösterilir ve seçimi kazandığımın ertesi sabahı, ilçemizde kurulan bütün pazaryerlerinde köylü kızlarımızı çamurdan kurtaracağım. Bunlar Semih Özkök sözüdür.”

Sayın Başkan İsmail Hakkı Köse de, ziyaretimden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, aday olmam ve seçilmem konusundaki iyi niyet dileklerinde bulundu. Ereğli’nin balıkçılık sektöründe ülkenin gözbebeği büyük bir balık merkezi olduğuna dikkat çekti.

Ziyaretim öncesi ve sonrasında, kooperatifte bulunan yönetim kurulu üyeleri ve balıkçılarla da görüşerek, desteklerini istedim.