MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, partisinin şehirden 16 yıl aradan sonra milletvekili çıkardığını belirterek, "Birinci sıra adayımız Zeki Çakan'ı TBMM'ye gönderiyoruz" dedi.

Seçim koordinasyon merkezinde partililerine hitap eden Ayan, kendilerini seçim sürecinde yalnız bırakmayan Zonguldak halkına teşekkür etti.

Zonguldak'ta birinci parti olmak için yola çıktıklarını dile getiren Ayan, "Seçim sürecinde partililerimiz ve milletvekili adaylarımız üstün gayret ve özveri gösterdi. Partimiz kentten 16 yıl aradan sonra tekrar milletvekili çıkartmıştır. Birinci sıra adayımız Zeki Çakan'ı TBMM'ye gönderiyoruz. Zonguldak'ta siyaset yapmak tabuları yıkmak zordur. Bir milletvekili çıkarmak bizim için gururdur" diye konuştu. 

Ayan, AK Parti ve CHP'nin ise Zonguldak'tan 2'şer milletvekili çıkardığını söyledi.

MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Zeki Çakan da üzerindeki sorumluğun büyük olduğunu belirtti.

Milletvekili seçilmenin gururunu yaşadığını belirten Çakan, "2. sıra adayımız eski Valimiz Yavuz Erkmen'in ve diğer adaylarımızın seçilmemesi beni üzdü ama bana çok büyük bir mesuliyet verdiler. Onlara, partime, il başkanıma, genel merkezime ve genel başkanıma layık olmaya çalışacağım" ifadesini kullandı.