7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde CHP’nin Zonguldak listesi 2. Sıra kontenjan olarak açıklanmış ve 7 Mart tarihinde  yapılan eğilim yoklamasının sonuçları 1,3,4 ve 5. Sıraların adayları belirlenmişti.  Eğilim yoklamasında 1,3,4 ve 5.sıralara Ereğli’den bir aday adayının girememesi kontenjan adayının Ereğli’ye verileceği gerçeğini ortaya koyunca tüm gözler genel merkeze çevrildi.


GENEL MERKEZİN 2. SIRA GÖRÜŞÜ

Genel Merkezden gelen haberlerin de “2. Sıra kesinlikle Ereğlili bir aday adayına verilecek” şeklindeki görüşler Ereğli’de büyük sevinç yarattı. Milletvekili sıralamalarında sürekli dışlanan Ereğli’nin bu kez eğilim yoklamasında ortaya çıkan sonuçla kontenjan adaylığı ile TBMM’ye temsilci gönderebilme şansını bozmaya çalışanlar ise halen daha boş durmuyor.  Merkez dahil  Zonguldak’ın en çok seçmen sayısına sahip Kdz. Ereğli’nin  milletvekili hakkını engellemek isteyenlerin başında ise,  2002 yılında kendisini önce milletvekili ve ardından bakan yapan Bülent Ecevit’i hasta yatağında DSP’den istifa ederek terk eden Hasan Gemici geliyor.

2002 YILINDAKİ DURUMU

2002’de DSP’den istifa ederek Yeni Türkiye Partisi’nin kurucuları arasında yer alan ve ülkeyi seçime sürükleyerek  AKP iktidarının gelişine fırsat yaratan eski Bakanlardan Hasan Gemici, Ereğli’nin hakkı olan 2. Sıraya göz dikti.  Çaycuma bölgesinin siyasetçisi Gemici, Kdz. Ereğli’nin 2. Sıra kontenjan adaylığını ele geçirebilmek için “Ben Ereğli’nin de Alaplı’nın da adayıyım” sözleriyle örgütleri dolaşarak kamuoyu yaratmaya çalışıyor.  Siyasi nezakete de sığmayan Gemici’nin bu ısrarı Kdz. Ereğli’de büyük tepki doğurmaya devam ediyor.  Kdz. Ereğli’nin dışlanarak kontenjan adaylığının Gemici’ye verilmesi durumunda Ereğlili seçmenlerin büyük tepki göstereceğine dönük görüşler kentin her köyünde, sokağında ve caddesinde konuşulurken, Genel Merkezin tüm gelişmelerin farkında olduğu ve böyle bir haksızlığa fırsat vermeyeceği ve 2. Sıranın Ereğli’ye verileceği bildiriliyor.