"55 SANİYEDE GELDİM"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, meclisin resmi oturumuna geçmeden önce yaptığı konuşmasında, ilçe merkezinde başlanan yeni trafik düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkanlık makamından meclis toplantısının yapıldığı alana 55 saniyede geldiğini belirterek sözlerine başlayan Uysal şunları söyledi:

 

"JET YOL AYRIMINDA DÜZENLEME"

"Trafikte yeni düzenlemeler yapılıyor, 1 dakikanın altında geldim. Sabahın erken saati olması da güzel. Gerçekten bir akış oldu, güzel oldu. Bizler yaklaşık göreve geldiğimizden bu yana kent içi ulaşım ile ilgili olarak ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Bunun da jet yol ayrımında yaptığımız bir düzenleme ama yeterli değil belki ama orada göstermiş olduk. İlçemizde tek yön uygulamaları ve akışı daha rahat sağlayacak şekilde devam edeceğiz. Gene bir kaç yerde düzenlemelere geçeceğiz.

 

"İŞLERE YOĞUNLAŞIYORUZ"

Gökme köyünde köprü çalışması başladı. Yan tarafına da diğer köprü yapma çalışmaları sürecek ve oradaki ölü noktaları da kaldıracağız. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizin anlayacağınız işler üzerine yoğunlaşıyoruz. Sorunları yarına taşımamak için bugünden çözme gayretindeyiz" dedi.

 

"BANA UĞRAYIP ÜCRET VERMENİZİ İSTİYORUM"

CHP Belediye Meclis Üyesi Osman Yavuz, ilçe merkezindeki park düzenlemesinden vatandaş olarak memnun olmadığını ifade ederek, "Esnaf ve diş hekimi olarak memnun değilim. Neden derseniz? Saat 9 şimdi öğrenciler yerleşti, işçiler gitti, 55 saniyede geldiniz. Ben sizden 4 gibi herhangi bir marketten bir bardak su, 5 dakika bir namaz kılmanızı, bana uğrayıp ücret vermenizi istiyorum, neden? 83 Tane taralı alan vardı otoparklarda bu sayı 41'e düştü. Bu yaklaşık 500 metre karelik bir alan yapıyor yani otopark alanını kaldırmış oluyoruz. Belki araçların şehre girmesi doğru değil ama vatandaş hizmetini görüp gitmek istiyor.

 

"ŞOFÖRSÜZ ARABANIZLA GİDİN"

Yine araçlar iki sıra olacak akşama doğru göreceğiz hep birlikte. AKM'nin önüne geçildiğinde parklardan dolayı tek şeride düşüyor daha da sıkıntı oluyor, ileride Bozhane var zaten şehirden çıkmak problem oluyor. Vatandaş olarak özel şoförünüz olmadan sabah veya 4-5 gibi arabanızla gitmenizi istiyorum. Bunu bir kez daha değerlendirmenizi istiyorum" sözleri ile konuştu.

 

"BEN BELEDİYE BAŞKANI UYSAL OLARAK DÜŞÜNÜYORUM"

Başkan Uysal ise Yavuz'a şu sözlerle yanıt verdi: "Ben Belediye Başkanı Hüseyin Uysal olarak düşünüyorum bunun dışında düşünmem mümkün değil. Faydası var ikinci sıranın olması bizim insanımızın doğasında var, biz boşluğu doldurmaya meraklıyız, asla boş bırakmayız. Kullanım alanlarını sonuna kadar kullanırız. Büyük fotoğrafı gözden kaçırıyorsunuz, kent meydanı olduktan sonra terminal şehir dışına taşındığı zaman ki başka düzenlemelerimiz de var. Herkesin görüşmelere devam edeceğiz bundan sonra da hızlanacağız. Çilek Halk Otobüsleri ile de görüşeceğiz. Bu problemin oluşmasına yol açan kimler bu konunun paydaşları ise bütün paydaşlar ile görüşelim onlar ile bu işi sahipleniyoruz. Merak etmeyin"

 

MECLİS KISA SÜRDÜ

Mecliste gündemde yer alan 2 madde görüşüldü. Meclis yaklaşık 5 dakikada tamamlanırken, komisyonlara havale edilen maddeler ise 6 Kasım 2015 Cuma günü görüşülecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)