Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, 7 Mart tarihinde yapılacak önseçim öncesinde Gümeli ve Alaplı ziyaretinden sonra Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı ziyaret etti.

 

Ereğli, Alaplı ve Gülüç bölgesinin 13 yıllık Ak Parti hükümeti döneminde adam akıllı bir çalışma alamadığını ve bu anlamda Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimlerde CHP’nin iktidar olacağına inanacağını dile getiren Turpçu, 7 Mart tarihinde yapılacak olan önseçimlerde de kendisine destek istedi.

 

Turpçu ziyarette yaptığı konuşmada, “7 Mart tarihinde 10500 üyemizi dinleyeceğiz ve 30 yıldır ilk defa böyle bir yöntem uygulanacak. Biz bundan çok memnunuz. Bu partide birlik bütünlük ve barışı sağlayacak. Partimizin birinci parti olması için elimizden geleni yapacağız. 10500 insanı hareketlendirdiğimizde partimize de bir hareket gelecek. Bugüne kadar Ankara’dan direk belirlenen atamalarla değil böylesi bir demokrasiyle seçilmeli. Bu önseçim AKP’yi sandıkta yenmeye de yarayacak. Birçok aday adayı arkadaşımız şuan koşturuyor. Bizde bu anlamda 2 dönem SHP 2 dönem CHP’de il başkanlığı yapmış biriyim. Bende kendi geçmişime ve çalışma alanlarıma güvenerek aday adayı oldum. Aday adaylığını zaten yıllardır dillendiriyordum. 7 Mart tarihinde de tüm üyelerimizin ortak aklıyla çıkan listelerle partimiz 1. parti çıkacaktır. Bu bölgede de olduğu gibi işsizlik hat safhada tershaneler kapanmış durumda. Ereğli, Gülüç ve Alaplı yıllardır hizmet alamadı. Ereğli Belediyesi el değiştirdi ama istihdam anlamında çok bir değişiklik yok. AKP’nin Zonguldak’ta adam akıllı bir hizmeti yok. 13 yıldır hizmet etmeyen AKP’ye karşı listemizde sandıkta yenecek güçteyiz. Bu anlamda önseçim ve genel seçimlerde partimizin iktidar olması noktasında çok umutluyum” dedi.

 

‘BİZE AĞABEY LAZIM’

 

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ise konuşmasında beldeyle ilgili bir sıkıntı olduğunda Ankara’da kendisine sahip çıkacak olan milletvekili istediğini dile getirerek, “Beldemize yaptığınız ziyaret beni çok mutlu etti. Gülüç Belediye Başkanı olarak beldeme gelen tüm ziyaretçilere çok teşekkür ediyorum. Burası bir sığıntı gibiydi kimse uğramıyordu. Yapılan çalışmalardan dolayı ziyaret edilmeye başladık. Ben Ankara’ya gittiğimde beldemiz için benle bakanlığı dolaşacak, beldem için mücadele edecek birini arıyorum. Bu doğrultuda aday adayı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz taraf olamayız ama benim tek isteğim Ankara’ya gittiğimde bana sahip çıkacak bir ağabey arıyorum. Bu doğrultuda size de önseçimde başarılar diliyorum” dedi.