CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili olarak genel merkezin gönderdiği 6 Temmuz tarihli genelgeyi açıkladı.

Kartal, genelge uyarınca  “30 Mart 2014 Yerel Yönetim Seçimleri için CHP’den aday adayı olmak isteyenler, 08 Temmuz 2013 tarihinden başlayarak 31 Temmuz 2013 günü saat: 17.00’ye kadar başvuruda bulunmaları uygun görülmüştür” dedi.

 

Başvuruların ayrıntıları için bilgi veren Hayrettin Kartal, ihraç ve kınama cezası verilmiş olanların adaylık için başvuramayacaklarının da altını çizdi.

 

Açıklama şöyle:

 

-          İlçelerde belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliklerine aday olmak isteyenler başvurularını İlçe Başkanlığı’na,

-          Belde belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliğine aday olmak  isteyenler başvurularını yine İlçe Başkanlığı’na yapacaklardır.

 

            Tüzüğümüze göre haklarında ihraç ve kınama cezası verilmiş olanlar ile yasalara göre adaylıklarında engel olanlar ve yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmemiş olanlar adaylık için başvuramazlar.

 

            Belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı  için CHP ‘ye başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız için, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı’mızda gerekli dosyalar hazırlanmıştır.

 

            Başvuru yapmak isteyenler 11 Temmuz 2013 Perşembe gününden itibaren İlçe Başkanlığımıza gelerek dosyalarını alabilirler. CHP’den aday adaylığı düşünen tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur.