Yaklaşan yerel seçimler öncesi Ak Parti Kandilli Belde Teşkilatının kurucularından Yusuf Uzun, Ak Parti’den Kandilli Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. Uzun, 35 yıldır Gökçeler Beldesinde demircilik yaparak bölge halkına hizmet vermeye çalıştığını 24 noktada projeleri ile başkanlığa aday olduğunu söyledi.
Uzun yaptığı açıklamasında şunları söyledi: 


“Uzun yıllar Gökçeler Beldesinde bulundum, Kandilli Beldesi Merkez Mahallesinde de ikametim devam ediyor. Gerek Gökçeler gerekse Kandilli’de partimizin tabanı olsun vatandaşlarımız olsun bu konuda bizlere destek veriyorlar. Gerekli başvurularımı yaptım. Allah nasip ederse belde partimizin yöneticileri de uygun görürse aday olduğumda seçileceğime inanıyorum. 24 noktada projelerim var adaylığım onanınca halkımız ile bu projeleri tek tek detayları ile paylaşacağım. Geç kalan hizmetlere baktığımızda ise 5 bin nüfusu olan yerleşim bölgesinde kapalı bir pazaryerimiz bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız yağışlı havalarda ciddi anlamda sorun yaşamaktadır. Bir misafir ağırlayacak sosyal tesisler, toplantı ve düğün salonumuz bulunmamaktadır. Mezarlıklar için çok güzel bir projem var. Kandilli daha önceki yıllarda göç alırken şimdi göç veren bir belde durumuna düşürülmüştür. İşsizlik gerçekten de had safhaya ulaşmıştır. 
Beldemizde bulunan Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na Kandilli ve Gökçeler’den 5-10 kişi işe alınmış biz bu sayıyı daha yukarılara taşımak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Hiçbir ünvanım yok iken beldelerde ihtiyaç gördüğüm konuları basın aracılığı ve yazışmalarla, ikili görüşmelerle paylaştım. 
PTT binası, yapımına Köseağzından başlayan yeni yolun öncülüğü, ve bir buçuk yıl önce Sağlık Bakanımıza giderek beldenin konumunu anlatıp 112 acil ambulans noktası açılmasını bakanlıkça onaylattık inşallah önümüzdeki Samı ayı ortalarında personeli de onaylanacak, bunun sözünü aldık. Allah’ın izniyle halkımda destek istiyorum”