Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’u makamında ziyaret eden Milletvekili Turpcu, ardından Ormanlı Beldesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyareti süresince belde halkının sorun ve taleplerini dinleyen Turpcu, vatandaşlara TBMM’deki çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, ülke gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Turpcu’nun konuşmasında öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Önceki gün Diyarbakır’da gerçekleştirilen hain saldırıda 7 polisimiz şehit oldu, 27 yaralımız var. Aynı gün Nusaybin ve Yüksekova'da 3 şehit daha verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. AKP iktidarıyla birlikte, maalesef, her yıl artarak şehit haberleri gelmeye başladı. Öyle bir hale geldi ki, son dört beş ayda yaşanan süreçte Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı şehit sayısı konusunda farklı rakamlar vermeye başladılar.


Halktan gizli yapılan pazarlıkların sonucunu hepimiz ödüyoruz. İktidara yönelik eleştirilerimizi bu ülkenin iyiliği, vatandaşlarımızın menfaati için yapıyoruz, çünkü adım adım uçuruma doğru sürükleniyoruz. Bizler Meclis’te iktidarı uyarmak için varız, iktidar da bu uyarıları dikkate almakla mükelleftir. Ancak, muhalefet partisine muhalefet eden bir iktidar partisi var karşımızda. Biz eleştirdiğimiz zaman veya halk yararına bir önerge sunduğumuz zaman üzerimize yürüyorlar. Keşke bu tepkilerini, çocuk istismarcıları için, yolsuzluk yapanlar için, kadına şiddet uygulayanlar için, ülkeyi talan edenler için, halkın ekmeğiyle oynayanlar için, terör için ortaya koyabilseler.”