AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığında, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi. Programa, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu’nun yanı sıra milletvekili adayları Özcan Ulupınar, Akın Kaymak ve Aytekin Celal Kazancı ile çok sayıda partili katıldı.

 

YÜZDE 44.2 İLE 276 MİLLETVEKİLİNE ULAŞILDI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, yaptığı konuşmada, son kamuoyu yoklamalarında yüzde 44.2 ile 276 milletvekiline ulaşıldığını gördüklerini belirterek, “Daha Başbakanımız seçim beyannamesini açıklamadı. Bu açıklandıktan sonra emeklilerimiz başta olmak üzere insanlarımıza verilen yeni haklarla bu daha iyi bir duruma gelecek” dedi.

 

“TEK PARTİ VE İSTİKRAR LAZIM”

AK Parti’nin iktidar olmasının sadece partinin değil ülke meselesi haline geldiğini ifade eden Özbakır şunları söyledi: “Biz iktidar olduk Türkiye yüceldi biz iktidar olamadık ülke battı. En ufak bir istikrarsızlıkta dolar, Euro, altın piyasa ne oldu hep beraber gördük. Onun için bize tek parti iktidarı ve istikrar lazım. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı destekleyelim, ülkemizi başarıya ulaştıralım. Muhalefetten bir şey olmaz, mecliste hepsini gördük bunlardan hiçbir şey olmaz. Becerileri de kabiliyetleri de yok ne dedikleri ne yapmak istedikleri de belli değil”

 

“HALKIN MESAJINI ALDIK”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, seçim öncesi ve sonrasında yoğun bir çaba ortaya koyduklarını ifade ettiği konuşması şu şekilde: “7 Haziran’da 13 yıldır tek başına iktidardık bize verilen, ‘biz biraz size ders vermek istiyoruz, sizi gene Türkiye’nin en büyük partisi yapacağımız biraz gücünüzü azaltacağız, Türkiye’nin omurgası AK Parti ama siz de kendinize bir çeki düzen verin’ mesajını aldık. Gerekirse dedik hatalarımızı ortaya koyacağız, gerekirse seçmenimizden özür dileyeceğiz dedik. Özür dilemek bir erdemliliktir, bu zarar değil kar getirir.

 

SEÇİM BEYANNAMESİ 4 EKİM’DE AÇIKLANIYOR

4 Ekim’de seçim beyannamemiz çıkacak orada da göreceksiniz ki bir takım müjdeler verilecek. Çözüm sürecini biz başlattık ama asla biz bitirmedik. Böyle algı yerleştirmeye çalışanlar var. 7 Haziran’da tek başına AK Parti iktidar olamadı, PKK ile mücadele etmek, savaşmak suretiyle oylarını arttırmaya çalışıyor bir algısı yerleştirilmeye çalışılıyor, asla öyle olmadı. Biz hep çözümü savunduk. Biz alttan alan taraf olduk ama devletin de hükümetin de silahlı kuvvetlerin de bir sabrı var. Terör örgütü ve onun uzantıları cinayet işlemeye başladılar, polislerimizi uykularında uyurken katletmeye, 3 Zonguldak’ta şehidimiz var, hasta taşıyan ambulans şoförlerine kadar katliam yapmaya başladılar. Sabrın bir yere kadar yeri var bakıldı olacak gibi değil bunlar çok şımarmış. Şu da var biz pkk ve onun uzantıları ile savaşmıyoruz onların yurt dışı bağlantıları var. Kandili vuruyorsun  Almanya’dan ses geliyor, kampı vuruyorsun İngiltere’den ses geliyor, orayı vuruyorsun Amerika’dan, Fransa’dan ses geliyor, Çok büyük bir oyun var. Türk devleti büyük ve güçlüdür.

 

KOALİSYON SÜRECİ

Seçim bittikten sonra parti olarak anket yaptırdık seçmenimiz ne istiyor diye. Koalisyon isteyenlerin yüzde 80’i MHP ile koalisyon istiyordu. Toplumda bu hazırdı ama MHP’nin daha ilk günden biz hiçbir koalisyonda yokuz, en erken seçim ne zaman olacaksa olsun diye çıkış yapması Türkiye’de bir koalisyon ihtimalini ortadan kaldırdı. Bizim tabanımız MHP ile çok yakın sorduğumuz zaman da MHP ile koalisyonu istiyordu, CHP ile de koalisyon isteyenler vardı. Meclis açıldı baktık ki her türlü oylamada, önergede CHP ile HDP birlikte davranıyor, verdikleri önergeleri birlikte parmak kaldırıyorlar zaman zamanda olsa MHP’de bunlara katılıyor. AK Parti-CHP koalisyonunu isteyenler sıfır oldu. MHP Genel Başkanının tutumu, CHP’nin HDP ile hareket etmesidir. Baykal’ın, rahmetli Ecevit’in CHP’si olmuş olsaydı bu zamana kadar koalisyon kurulurdu, bunu ifade etmekte fayda var”

 

MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZCAN ULUPINAR

İstemezdik ama bir seçim tekrarı söz konusu. Yaşananlar gözler önünde, vatandaşlarımız bunu çok iyi idrak ettiler. Bu mesaj vatandaşlarımızın bize verdiği mesajlar bizler tarafından da alındı. İnşallah Ekim ayının ilk haftası seçim beyannamesi açıklanacak biz de seçim çalışmalarına başladık. Hep birlikte sandığa gideceğiz seçim çalışmalarında beraber olacağız. Bizlere her zaman yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ereğli’de herşey var, çelik, çilek, deniz, güzel insanlar var. Burada Ak Partili bir belediye var. Zonguldak ile Karadeniz Ereğli’yi karşılaştırdığımız zaman belediye çalışmalarını siyah ile beyaz kadar farklı. Zonguldak’ta iki tane mahalleye çıktık, cenaze vardı inanın Zonguldak içler acısı bir halde. Önümüzdeki günlerde bu seçimde eğer AK Partiyi tek başına iktidara getiremez isek Türkiye’nin hali bugünkünden daha kötü olur, Zonguldak’ın hali şimdikinden daha kötü olur. Bu seçim çok önemli. Bu seçimde vatandaşlarımızın ilgisi, sevgisi had safhada. Adaylar belli oldu, listeler açıklandı. Vatandaşlarımız ile birlikteyiz, çok istekli bir susamışlık var. Alaplı’dan Devrek’e kadar tüm seçmenlerimize ulaşacağız. Partimizi hem Zonguldak’ta hem de Türkiye’de açık ara birinci yapacağız. Bunu neden yapacağız hem müslüman ülkelerde akıtılan kanın durması için hem ülkemizin kalkınması için hem de ülkemizin o ülkeler gibi olmaması için yapacağız.

 

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

Bizler bir aileyiz bu seçiminde ne kadar önemli olduğunu geçtiğimiz süreç bizlere gösterdi. Bende bu süreçte diyorum ki el ele kol kola omuz omuza hep birlikte beraber 1 Kasım seçimlerinde başarılı çıkmamız için hep birlikte olmamız gerekiyor. Bu seçimler son derece önemli. Bizler de belediyemizde, belediye hizmetleri ile birlikte hükümetin birlikte olmasının ne kadar önemli olduğunu herkes gördü. Hayal olan bir üniversite projesi milletvekillerimiz başta süreç başladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde başladı bu dosyalar ona verilmişti daha sonra milletvekillerimizin de uğraşlarıyla Başbakanımıza ulaştık. İnşallah şimdi de kent meydanını kazandırmak üzereyiz. Başbakanlık gerekli izinleri alındı. Bizler belediye olarak aynı partimize aynı paralelde haydi bismillah diyoruz.

 

AK PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANI ZEKİ TOSUN:

İktidara alıştık, 7 Haziran seçimlerinden sonra başımıza bir kaza geldi inşallah bunu 1 Kasım seçimlerinde birlik olarak telafi edeceğiz. İnşallah daha nice bayramlarda buluşmak temennisinde bulunuyorum.

 

AK PARTİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI FATİH ÇAKIR

Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Bu seçim vatan meselesi haline gelmiştir. Burada tabiki emekli maaşları iyileştirilecek tabi ki Ereğli’nin üniversite öğrenci sayısı arttırılacak, işsizliğin azalması için Organize Sanayi desteklenecek ama bunun yanında ülkemizin gelişmesine engel olan güçlere gereken dersi vereceğiz. Teşkilatımız sandık başkanlarımızdan köy ve mahalle temsilcilerimize kadar tüm kademeler çalışma içerisinde olacağız. Bizi Libya, Mısır, Irak, Suriye’ye benzetmek isteyenler var. Biz dik durduk hiçbir şeye boyun eğmeyen bir liderimiz var. 13 Yıldır yaptıklarımızı daha ileriye taşıyacağız. Çanakkale’de dik durduğumuz gibi bugün ecdadımıza şehit olmak düştüğü gibi bize 1 aylık zaman zarfında gece gündüz mücadele etmek düşüyor. Burada herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Vatan millet meselesi haline gelmiştir.

 

Milletvekilleri daha sonra kalabalık partili topluluğu ile tek tek bayramlaştı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)