Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Gönderdiği “Nesilden Nesile” başlıklı açıklamasında “YERLİ ve MİLLİ OLMAK” vurgusunda bulundu.  

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığını ziyaret eden ZONDEF yöneticileri,  ziyaret edildi.Bizi biz yapan, bizi "MİLLET" yapan olmazsa olmaz Milli, Manevi, Tarihi, Kültürel ve ortak  değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkılması, yaşatılması  ve değerlerimizin bir sancak misali nesilden nesile devredilmesi gerektiği, ancak bu şekilde  "YERLİ ve MİLLİ" kavramlarının içinin doldurulabileceği fikri ifade edildi.

ZONDEF’in açıklaması şöyle:  

Ziyarette Dr. Denker'in 2003 yılında ifade ettiği "Bilgi Çağı olan içinde bulunduğumuz yüzyılda  teknoloji üretemeyen, transfer edilen teknolojileri özümsemeyen, o'nu kendi şartlarına 

adapte edemeyen toplumlar hangi sosyo-ekonomik veya siyasi tercihi yaparlarsa yapsınlar  geleceğe umutla bakamayacaklardır" düşüncesi paylaşıldı. 

Bu düşünceden yola çıkarak; Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin sanayisiyle doğru orantılı  olduğu; Eğer üretemiyorsak, ürettiğimizi sunamıyor ve dünya  pazarlarında ben de varım  diyemiyorsak mevcut politikaların da bir müddet sonra dejenere olmayacağının garantisini  kimsenin veremeyeceği ve popülist politikalardan uzak durulması gerektiği istişare edildi. 

Büyüme-gelişme, ekonomik istikrar ve Türkiye'nin 2023-2053-2071 Hedefleri için;  Türk Sanayisi adına Endüstri 4.0 (Dördüncü Sanayi Devrimi) ile ilgili olarak  STK'lar da dahil konunun muhatabı tüm kurum ve kuruluşlarla beraber zaman kaybetmeksizin  daha organize çalışmalar yapılması ve acil eylem planları hazırlanması gerektiği dile getirildi.

Ayrıca bu konuya paralel olarak; Gençliğin hayatın her alanında daha çok oyuna dahil edilmesi,  daha aktif ve daha üretken nesiller yetiştirilmesi için yeni nesil politikalar geliştirilmesi, yenilikçi ve 

sürdürülebilir projeler üretilmesi "GENÇLİK ve GELECEK KUŞAKLAR için MASTER PLAN"  hazırlanması düşüncesi üzerinde duruldu.

Ziyaretin ilerleyen bölümünde; Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ili olan Zonguldak'ın Osmanlıdan  günümüze Türk Sanayisinin Lokomotifi olduğu ve olmaya devam ettiği, endüstriyel açıdan 

çok zengin potansiyeli olduğu ifade edilirken, federasyonumuzun kültürel ve sosyo-ekonomik  konularda bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.  

Ayrıca ZONDEF olarak vizyonumuz ve misyonumuz paylaşılırkenBölgemizin metropoldeki  sesi ve temsilcisi olmak istediğimiz, Karaelmas Diyarında yatırım bekleyen alanların lansmanı,  bölgesel gelişme ve kalkınma konularında katkı sağlamak üzere sorumluluk aldığı dile getirildi.

ZONDEF, STK'ların toplumun sigortası olduğu ve tarafsızlık ilkesine sadık kalınması, siyasi arenada  ortaya çıkan hararetin düşürülmesi, gerginliğin giderilmesi ve normalleşme adına arabuluculuk  görevi üstlenmesi gerektiği fikrini dile getirirken; AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sedat ECİN  bu fikre onay verdiğini belirtti. 

STK'ların toplumsal konularda sorumluluk alarak; Araştırma ve veri toplama yoluyla toplumun ihtiyaç ve beklentilerini objektif kriterlerle tespit etmeleri, rapor ve dosya hazırlamaları, bunların  doğru ve hızlı bir şekilde siyasi otoriteyle, karar alıcı ve uygulayıcı makamlarla paylaşılmasının  toplumsal yarar açısından gerekliliği dile getirildi.

Ayrıca STK'ların düşünce kuruluşları gibi hareket ederek; Fikir üretilmesi, stratejiler belirlenmesi  ülkemiz ve milletimiz adına Milli Politikalar geliştirilmesi ve Milli Projeler üretilmesi konularında sorumluluk almaları, ortak hedeflere ulaşmak için de ülkemiz ve milletimiz için her fikrin çok değerli  olduğu, genel merkezlerinden il ve ilçe teşkilatlarına kadar tüm siyasi partilerin siyasi kimliklerinden arınarak STK'larla  bir araya gelebilmelerinin gerekliliği fikrinde mutabık kalındı.

Ziyaretin sonuna doğru AKP İstanbul İl Başkanı Bayram ŞENOCAK ve  Başkan Yardımcısı Sedat ECİN'e Devrek Bastonu hediye edildi. 

Zİyaretten çıkan sonuç; Daha Güçlü Türkiye İçin - Ülkemizi Geleceğe Taşımak İçin; SOSYAL DİYALOG, UZLAŞMA ve İŞBİRLİĞİ ŞART.  SOSYAL BARIŞ - TOPLUMSAL MUTABAKAT ŞART. 

ZONDEF olarak diyoruz ki; Biz hep birlikte Türkiyeyiz. İnançlı, azimli ve kararlı bir şekilde yürüyüşümüze devam ediyoruz.