AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Özbakır:

AK Parti'den Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı gösterilen emekli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, "İnşallah milletvekili seçilerek şehre hizmet etmeyi düşünüyorum. Şahsım için beklediğim bir şey yok. Zonguldak'a  katkıda bulunabilirsem çok mutlu olacağım" dedi.

Özbakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart 1979'da Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladığını, 1989'da da Sivas'ın Gürün ilçesine Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandığını söyledi. 

26 yıl başsavcılık yaptığını anlatan Özbakır, "Görevimin son 9 yılını Zonguldak'ta geçirdim. 13 Mart'ta ise emekliye ayrıldım ve AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığımı açıkladım. Partimizin 7 Nisan'da YSK'ya verdiği listede Zonguldak'tan birinci sıradan milletvekili adayı gösterildim" dedi.

Hüseyin Özbakır, kentin birçok ihtiyacının olduğunu gördüğünü, bundan dolayı Zonguldak'tan aday olmak istediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"İnşallah milletvekili seçilerek şehre hizmet etmeyi düşünüyorum. Şahsım için beklediğim bir şey yok. Zonguldak'a katkıda bulunabilirsem çok mutlu olacağım. Şehirde 9 yıl bürokrat olarak görev yaptım, kentin sorunlarının hepsini biliyorum. Bunların başında işsizlik ve yol sorunu geliyor. Yatırımları buraya çekersek işsizlik sorununa da çözüm bulabileceğimize inanıyorum. Yol konusunda da sorunumuz var. Yaklaşık 44 yıldır ilimizin yol sorunu bitmedi. Sıkıntılar devam etmektedir. Bizden önceki arkadaşlarımız iyi işler yaptılar. Zonguldak'ta yol sorununu, sıkıntı olmaktan çıkartmak istiyorum."

Özbakır, aday gösterilmesiyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ve parti yöneticileri ile Zonguldak halkına teşekkür etti.

(AA)