Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Partilerin yıllardır Merkez Cami önünde yaptığı mitinglerin eski pazar yeri Otopark alanına alınmasına sert tepki gösterdi.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bu kararı alanların miting alanında can güvenliğini nasıl sağlayacaklarını merak ettiklerini söyledi.

Yıllardır siyasi partiler mitinglerini merkez cami önünde yaptığını vurgulayan Yavuz, " Eski pazar yeri Çağlayan Cami inşaatının önünde gösterilen miting alanı miting yapmaya hiç uygun değil, bu karar nasıl alınmış çok merak ediyoruz. Miting yapılacak yerde demir parçaları, Kalaslar, tahtalar ve çakıl taşları var. Burada can güvenliği yoktur. Mitinglerde meydana gelebilecek olası kötü durumlarda büyük sıkıntılar yaşanabilir.Bu sadece bizim için değil her siyasi parti için büyük bir risktir. Kötü bir durum olduğunda bunun sorumlusu kim yada kimler olacaktır? Yıllardır miting alanı Merkez cami önüydü, bu yıl bu karar neden değişti anlamış değiliz. Miting alanının değiştirilmesi için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunacağız." diye konuştu.