Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Zonguldak milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu, "AK Parti’nin içerisinde olmadığı bir hükümet şu anda mümkün gözükmemektedir" dedi.

Çaturoğlu, partisinin il başkanlığında düzenlenen seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, sonuçlar itibariyle AK Parti'nin yine açık ara önde olduğunu söyledi.

İki muhalefet partisinin toplam oyunun AK Parti’nin oy sayısının altında olduğunu anlatan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"İçimizde buruk bir sevinç var. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Seçmen bir mesaj vermiştir. 'Özeleştiri yapın' demiştir. Bunun dikkate alınması gerekir. Şunu söylemem gerekir ki AK Parti’nin içerisinde olmadığı bir hükumet şu anda mümkün gözükmemektedir. Eğer kısa bir süre sonra erken seçim olursa AK Parti tek başına iktidara gelecektir. Buna inancım tamdır. Sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlar getirsin."

AK Parti'den Zonguldak milletvekili seçilen Hüseyin Özbakır ise verdikleri sözleri yerine getirmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Yeniden seçilemeyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise  bekledikleri sonucun bu olmadığını belirterek "İnşallah bir kaos ortamı oluşmadan ülke yine istikrar ortamını sağlar. Çok daha çalışmamız gerektiğini anladık. İnşallah, ülke 13 yılda elde ettiği güven, istikrar ve huzur ortamını kaybetmez. Çünkü, istikrar olmazsa ülkenin ve ekonominin büyümesi, yatırımların sürmesi mümkün değil. Herhangi bir kırgınlık ve üzüntü yaşamadan çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.