7 Haziran 2015 günü yapılacak milletvekili genel seçim için 14 Mart’ta muhtarlıklarda askıya çıkartılan seçmen listeleri, 27 Mart günü saat 17.00’de askıdan indirilecek ve itirazlar sona erecek. 


ÇAKIR, SEÇMENİ UYARDI…


AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, seçmen Listelerinin askı gününün bugün son gün olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

 

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

“7 Haziran 2015 günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen listeleri YSK Seçim takvimine göre 14 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde tüm muhtarlıklarımızda askıya çıkmıştı. Seçmenlerimizin kontrol ve itirazları için son gün ise; yarın, yani, 27 Mart 2015 Cuma günü saat 17:00 dir.

 

7 Haziran Milletvekilliği Seçiminde halkımızın iradesinin sandığa yansıması, katılımcı, çoğulcu ve demokratik bir seçim geçirmek ve Anayasamızın vatandaşlarımıza sağladığı seçme ve seçilme hakkından mahrum olmamaları ve oy kullanabilmesi için tüm vatandaşlarımızı muhtarlıklarına giderek seçmen listelerinde isimlerini kontrol etmelerini talep ediyoruz.

 

Özellikle ilk kez oy kullanacak genç seçmenin listelerde adının olup olmadığını kontrol etmesini ve kendileri için ilk seçimde oyunu kullanarak sandığa ve seçim sonuçlarına yansıtmasını önemsiyoruz. Seçim tarihinde başka bir il- ilçe ve ya yurt dışında olma gereksiniminden dolayı oy kullanamayacak durumda olduğunu düşünen vatandaşlarımızın da konu hakkında ikamet değişikliği için muhtarlık ve YSK ya gerekli müracaatlarını yaptırmaları ve demokratik hakları olan oylarını kullanmalarını arzu ediyoruz.

 

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi için Kdz.Ereğli ’de halkımızın yüksek bir katılım göstererek, demokrasinin vazgeçilmezi olan sandıkta, oylarını kullanarak tercihini sandığa yansıtacağına inanıyoruz.” dedi.

 

 

LİSTEDE ADI OLMAYAN NE YAPMALI?

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimine göre; seçmen bilgileri, muhtarlıklara asılan listelerden veya YSK internet sitesinden sorgulanabiliyor. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanların listeleri de yine aynı gün aynı saatte askıdan indirilecek.

 

Listelerde ismi bulunmayan vatandaşların, cuma günü mesai bitimine kadar bağlı bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne başvurarak isimlerini kaydettirmeleri gerekiyor. Oturduğu mahallede kaydı bulunmayan seçmenlerin, ilçe seçim kurulu başkanlığınca seçmen kayıtları dondurulacak ve oy kullanmaları engellenecek. Haklarında ilgili yasa gereği idari para cezası uygulanacak. Yapılacak yeni adres değişikliği veya düzeltmeler için gereken işlemler ysk.gov.tr aracılığıyla duyuruldu. Buna göre, isimlerini seçmen listelerinde bulamayanlar, askı süresi içinde yerleşim yerini aynı ilçe içerisinden başka bir muhtarlık bölgesine veya bir ilçeden diğer bir ilçeye nakleden, seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan kişilerin ilgili nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvuru yapılabiliyor. Vatandaşların, nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmesi gerekiyor. Kendi ikametgâhlarında tanımadıkları isimlerin bulunması halinde ise vatandaşların bu durumu muhtarlıklara ve nüfus müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor.