AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı, yerel yönetim seçim çalışmalarına başladı. Önceki gün Çaydamar Mahallesi’ndeki 1085 numaralı sandık görevlileri ile bir araya gelen Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’a, Yönetim Kurulu üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti. 
Sandık esaslı seçim programı olduklarını ve bu çalışmalara Çaydamar’dan başladıklarını ifade eden Başkan Karaduman, şunları söyledi:
“Parti olarak sandık esaslı çalışmamızda mevcut. 9 kişilik, 4 kişilik sandık üyelerimiz var. Bu 4 kişilik sandık kurulu üyelerimizin içinden bir sandık başkanı, bir sandık yedek üyesi, 2 de müşahit arkadaşımız var. Bunların hepsi 1085 nolu sandıkta görevli arkadaşlarımız. Bizim bundan sonraki süreçte yerel yönetimlerle ilgili 2014’de yapılacak seçimlerde sandık esaslı çalışmayla birlikte bütün sandıklarımızda bu şekilde toplantılar gerçekleştireceğiz. Seçmenlerimizin düşüncelerini, temennilerini alacağız. Bizlerden bir talebiniz, isteğiniz varsa parti ile ilgili iktidar partisi olarak düşüncelerinizi alacağız ve mahallenizle ilgili sıkıntı, sorun, temenni, düşünce varsa bunları da bizleri de paylaşırsanız Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımız var aramızda onlarla birlikte sizin yereldeki isteklerinizin, Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte takip edeceğiz. Teşkilattaki arkadaşlarımız, mahalle başkanımız, Meclis üyesi arkadaşlarımızla bu programı başlatmış olduk. İnşallah önümüzdeki süreçte farklı sandıklarda, milletvekillerimizi, belediye başkan adayımızı, belediye meclis üyesi adaylarımızı, İl Başkanımızı ve teşkilattaki bütün arkadaşlarımızla Zonguldak’taki bütün sandıkları gezerek birebir seçmen üzerinde düşünce, talep, istek doğrultusunda neler yapmamız gerekiyorsa bu çalışmamızı sürdüreceğiz.”