İbrahim Yalçın adına Mehmet Yaman adresli  gönderilen  e-posta açıklamasında, Alaplı’da 2001 ruhunun tekrarhakim olmasının sağlanmak istediği belirtildi.

 

İmzasız açıklama şöyle:

 

AK Parti siyasi hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme hareketinin temel taşlarını oluşturmaya devam etmektedir.

Partimiz çalışmalarıyla milletimizin refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak yansıtmaktadır.

 

AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle, darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir. AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır. 

En büyük ideallerimizden biri Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde yapılacak olan 2015 Genel Seçimlerinde Zonguldak ilinin en yüksek oyunu almak akabinde 2019 yerel seçimlerinde Alaplı’yı AK Partili belediyeler kervanına tekrar dahil ederek, Alaplı halkımıza Ak Belediyecilik anlayışını tekrar sunmaktır.

Bizler partimizin bir neferiyiz,  İlçede yapılan yanlış politikalar sebebiyle 2014 yerel seçimlerinde Ak Partinin kalesi olan Alaplı’mız da hep beraber büyük bir hayal kırıklığı yaşadık.


Nitekim AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği kongre süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır. Bu bağlamda Alaplı ilçemizde yapılacak olan 5.olağan kongremizin şölen havasında gerçekleştirilerek, gerçek demokratik ortamın sağlanması adına ekip arkadaşlarımız ile birlikte yola çıktık.

Delege ve üyelerimizin teveccühü ile yaptığımız geniş istişareler sonucunda yapılacak olan kongrede İlçe Başkanlığına aday olduğumu, partinin Alaplı İlçesinde ilk kurucularından biri olarak ilan ediyorum.

Bu görevin ağır bir sorumluluk olduğunu da biliyorum.

 

Şu bilinmelidir ki, bu kararımız partimiz içinde bir ayrışmaya, bölünmeye yol açmak için değil, tamamen 2001 ruhunun tekrar Alaplı’mızda hakim olmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Şimdi buradan tüm üyelerimize seslenmek istiyorum, bizimle bu yola çıkmaya hazır olan tüm Ak Partili üyelerimizi ve Delegasyonumuzu yanımızda görmek istediğimi de ifade ederek, oluşturduğumuz yönetim kuruluna destek vermelerini kendilerinden arzuluyorum. Yönetim kurulum ile birlikte “ben merkezli bir yönetim şeklinden ziyade biz merkezli” bir parti yönetimiyle hareket edeceğimizi ve Alaplı’da ayrıştıran değil birleştiren, Alaplı’nın önceliklerini kendine şiar edinen bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğimizi ifade ediyor tüm üye ve delegasyonumuza saygılarımı sunuyorum.