AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) odasında  Alman Parlamentosu SDU Milletvekillerinden Olıver Wıttke ve beraberindeki heyeti kabul ettiği bildirildi.

 

Açıklama şöyle:

ZİYARETTEN MEMNUNİYET

Almanya’nın Mitglied des Deutschen Bundestages Bölgesinin Milletvekili olan Olıver Wıttke ise yaklaşık bir saat  karşılıklı görüş alış verişine bulunan Çaturoğlu,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gerçekleşen ziyareti değerlendiren Çaturoğlu konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi:

 “Alman Parlamentosunun önemli ve değerli Milletvekillerinden olan Sayın Wıttke’yi makamımda ağırlamaktan son derece mutlu oldum. Almanya Meclisinde son çıkan Ermeni Yasa Tasarısına ret oyu veren isimlerden biri. Bu sebepten dolayı bizler için kendisinin ayrı bir önemi bulunuyor.  Ayrıca kendisini kutluyor ve ülkem adına teşekkür ediyorum.

“TÜRKLERİN EN YOĞUN YAŞADIĞI ÜLKE”

Bildiğiniz gibi yurt dışında Türk vatandaşların en yoğun yaşadığı ülke Almanya, hemen hemen herkesin Almanya’da gurbete bir akrabası, tanıdığı vardır.  Bu sebeple biz Almanya’ya ayrı bir önem veriyoruz.  Sayın Meslektaşım Wıttke ile  tercümanı aracılığı ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Beraberindeki heyete ve kendisini her zaman ülkemizde ağırlamak istediğimizi söyledik. “

Alman Vekil Wıttke’ye Devrek ilçemizin meşhur bastonunu takdim eden ve ziyaretin ardından heyet ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Çaturoğlu, bu randevunun gerçekleşmesinde emeği geçen Adem Çukur kardeşime de teşekkür ediyorum dedi.