CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nın 35. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. İl Başkanlığına 340 delegenin oyunu alan Ahmet Altun seçilirken Nurettin Yolcu 125, Tarık Coşkun 38 oy aldı, 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede yeniden aday olmayan İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, yaklaşık 25 yıldır siyaset yaptığını ve bugün il başkanlığı görevinden ayrıldığını belirterek, yeni seçilecek ekibe başarılar diledi.

Konuşması sırasında Koltuk, partisinin eski milletvekili Harun Akın'ı eleştirdi. Bu sırada Akın'ın eşi Ayşem Akın, Koltuk'a, "Sen bunlara malzeme veriyorsun utan lan. Helal olsun sana Ertuğrul. Şunları konuşturuyorsun, utanmıyorsun. Sana yazıklar olsun. Çeneni kapat artık" diyerek tepki gösterdi.

Akın, tepkisinin devam etmesi üzerine eşi Harun Akın ve diğer partililer tarafından salondan çıkarıldı. 

Kürsüye çıkan Harun Akın da kendisi hakkında konuşulanlar dolayısıyla eşinin sinirlendiğini dile getirerek, "Eşimi bu noktaya getirdiniz. Bundan sonra ben yokum. CHP'deki emeklerimi, çapına bakmadan konuşan arkadaşlarım inşallah önüme geçerler" dedi.

Akın, konuşması sırasında yerel bir gazetede kendisiyle ilgili köşe yazıları yazılar yazan gazeteciyi de eleştirdi.

Bunun üzerine söz konusu gazetecinin duruma tepki göstermesiyle salonda tartışma çıktı. Çıkan tartışma partililerce büyümeden önlendi.



Konuşmaların ardından il başkanlığı seçimi için delegeler oy kullanmaya başladı.

Kongreye CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, eski milletvekilleri Harun Akın ile Ali İhsan Köktürk'ün yanı sıra partililer katıldı.





YAŞAR BALCI DARBE ALDI

Öte yandan gergin geçen kongrede CHP Zonguldak Milletvekili aday adaylarından Kdz.Ereğli eski İlçe Başkanlarından Yaşar Balcı ile bir partili arasında yaşandığı iddia edilen tartışma kavgaya dönüştü. Aldığı darbe ile yere düşen ve başını çarpan Balcı'nın hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altında tutulduğu öğrenildi. Balcı'nın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
Öte yandan Balcı, sosyal paylaşım sitesinden fotoğrafını ve durumuna ilişkin açıklama yaptı.
Balcı: "Değerli dostlarım şuanki sağlık durumum iyi, Allaha şükürler olsun Atatürk Devlet Hastanesinde doktor kontrolünde şuan müşade altındayım. Umarım en kısa zamanda sağlığıma kavuşup aranıza döneceğim"




(Anadolu Ajansı)