Gazetemizin sorularını yanıtlayan CHP Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Avukat Yaman Ayözger Neden belediye başkan adayı olduğunu, aday gösterildiği takdirde neler yapacağını, Seçmen’in mutlaka seçimlerde sandığa gitmesi gerektiğini, Yerel seçimlerin aynı zamanda iktidara ‘ dur veya kal ‘demenin bir göstergesi olacağını ve amaçlarının Cumhuriyet Halk partisi (CHP) ni sandıktan 1. Parti olarak çıkartmak olduğunu söyledi

ÖNDER- Zonguldak’ta Hukukçu kimliğinizin yanı sıra siyasetçi kimliğiniz ile de biliniyorsunuz. Aday gösterildiğiniz takdirde hukukçu kimliğinizi de üstüne koyarak neler yapacaksınız?

 

PROJELER İLE DOPDOLUYUM

AYÖZGER - “Hukukçu adildir. Hukukun karşısında tüm insanlar eşittir. Ben de bir hukukçu olarak adil ve eşitlik ilkesiyle belediyecilik anlamında hizmet edip, halkımı kucaklayacağım. Zonguldak’ı Zonguldak yapacak birçok projeye sahibim. Bu projeler sanat ve kültür alanında olacak. Sosyal belediyeciliğin hayata geçirilmesi alanında olacak. Zonguldak halkının her birine dokunmak anlamına gelecek projelerle doluyum. İnşallah bunları aday olduğumda Zonguldak halkıyla paylaşacağım. Zonguldak halkıyla birlikte üretip, Zonguldak halkıyla birlikte yöneteceğim. Zonguldak halkı bilinçli vefakâr bir halktır. Zonguldak insanın hizmetin en iyisine layık olduğunu düşünmekteyim. Elbette mevcut belediye hizmetleri varsa da bana göre gerek sosyal yaşam alanında, gerek işsizliğin azaltılmasında, sanatsal boyutta Zonguldak halkının çok daha iyilerine layık olduğunu düşünüyorum. Bu konuda şehrin emini olan belediye başkanın önder olması ve şehir halkıyla birlikte kenetlenerek görev yapması halinde bu güçlüklerin yenebileceği kanaatindeyim. Dolayısıyla halkına önder bir belediye başkanı olmak amacıyla aday adayı oldum.”

ÖNDER- Yaptığınız açıklamalarda Vatandaşın sandığa gitmesini sıkça vurguluyorsunuz. Yerel seçimler, Genel seçimlerin bir göstergesi mi olacak?

 

VATANDAŞ MUTLAKA SANDIĞA GİTMELİDİR

AYÖZGER- “Yapılacak yerel seçimlerle bu iktidara dur mu denecek, yoksa bu iktidarın uygulamalarına, ülkeyi yönetim biçimine oy mu verilecek. Bu yerel seçimler aynı zamanda bunlarında göstergesi olması açısından önemlidir. Halkımız bu seçimleri önemsemeli ve mutlaka sandığa gitmelidir. Bu seçimlerde Zonguldak halkını sandıkta mutlaka oy kullanmaya davet ediyorum. Ne yazık ki bu iktidar demokrasiyi yalnız sandıktan ibaret saymaktadır. O zaman bizlere ve halkımıza düşen görev, bu iktidarın anlayacağı dilden, anlayacağı şekilde, ona bu yerel seçimlerde yaptıkların yanlış olduğunu bildirmektir. Bu iktidar ekonomi ile övünüyordu. Ekonomi yerlerde sürünmektedir. 
1 litre benzin fiyatı 5 TL’yi geçti. (unutmayın ki maydanozunu satmaya şehre inen köylü kardeşimde, benzin ve mazot pahalılığının altında ezilmektedir) Sağlık sektörüyle övünüyordu, sağlık sektörü paralı hale dönüştü. Üniversitelerde öğrenci yetiştirecek akademisyen kalmadı. Dış politikada ise tamamen sınıfta kaldı. Korkumuz o ki, bizimle hiç ilgisi olmayan savaşın içine sürüklenmek zorunda bırakılmaktayız. 
Dış Devletler nezdinde hiçbir saygınlığımızın kalmadığını üzülerek görmekteyiz. Bunlara daha iktidarın nice uygulamalarını da eklemek mümkün. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimlerde halkımız bu gidişe dur demek için oyunu kullanmalı ve Cumhuriyet Halk Partisini 1. parti olarak sandıktan çıkarmalıdır. İktidar yolu yerel seçimlerden başlar. Başarı ve iktidar ilk olarak mahalli seçimlerde vücut bulur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mahalli seçimlerden başarı ile çıkmak zorundayız”

ÖNDER-  Söylemlerinizden bir tanesi de Belediyenin kapısının 24 saat açık kalacağı, şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceğinizi söylüyorsunuz. Nasıl olacak bu ? 

 

BELEDİYE 24 SAAT HİZMETTE OLACAK

AYÖZGER- “Zonguldak halkının Cumhuriyet Halk Partisiyle birlikte kendisine en iyi hizmetin geleceğini bilmektedir. Bizler halk ile birlikte Belediyeyi yönetmeye talibiz. Halkın istekleri en üst düzeyde karşılanacaktır. Gece ve gündüz her daim Zonguldak halkının hizmetinde olacağız. Gece dahi belediye açık olacak acil durumlar için nöbetçiler olaya müdahale edecekler. İlgili daire birim amirleri derhal olaya müdahil olacaklardır. 
Zonguldak Belediyesi, halkımızın ihtiyaçlarına anında cevap vermek için acil ekipleri olacaktır. Acil durumlarda hazır bekleyen bu ekipler istekleri cevaplandıracaktır.
Zonguldak Belediyesinde şeffaf bir yönetim sergilenecektir. Kapalı kapılar ardında hiçbir şey olmayacaktır. 
Benim Başkanlığımda yapılacak işler herkes tarafından incelenebilecek, her kes tarafından denetlenecektir. Yalnızca Belediye meclis üyeleriyle biz tüm halkımızla Belediyeyi yönetmeye talibiz.
Gece ve gündüz her daim Zonguldak halkının hizmetinde olacağız. Zonguldak Belediyesi gece dahi açık olacak. Acil durumlar için nöbetçiler olaya müdahale edecekler, İlgili Daire birim amirleri derhal olaya müdahil olacaklardır.

Geceleyin kent sakinlerinin zorunlu olan acil ihtiyaçlarına belediye cevap verecektir. Örneğin; Evinde ani bir su patlaması ile karşılaşan hemşerilerimiz gecenin saat 2 si 3 ünde tamirci bulamayacağına göre belediyenin görevi dahilinde olmasa dahi bu acil durum belediye ekipleri tarafından izale edilecektir. Tabi bunu söylerken de su parası yatırmak için geceleyin belediyeye gelinmeyecek.”

ÖNDER- Jeolojik yapı itibarı ile Zonguldak Merdivenli bir kent. Günümüzde de Merdivenler birçok kentlerde Gök kuşağı renklerine boyanıyor. Siz aday gösterilir ve seçilirseniz bu konuda tutumunuz ne olacak?

 

VATANDAŞ GÖK KUŞAĞI İSTİYORSA 
GÖK KUŞAĞI YAPARIZ

AYÖZGER- “Zonguldak halkı ile birlikte üreteceğiz dediğimize göre Zonguldak halkının istekleri bizim için emirdir. Emir telakki ederiz. Zonguldak halkının isteklerine elbette cevap vereceğiz. Eğer halk merdivenlerin boyanmasını ve gök kuşağı renklerini istiyorsa  Tüm merdivenleri gök kuşağına boyarız”

ÖNDER- Teşekkür ederiz
AYÖZGER – Ben teşekkür ederim.