TOKİ BAŞKANI ERGÜN İLE SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Çaturoğlu, beraberinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ile birlikteAnkara’da ilk ziyaretini Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan’a gerçekleştirdi.  Burada yaklaşık 2 saate yakın kalan Çaturoğlu ve beraberindeki isimler, Ergün’e Zonguldak’ın TOKİ ile ilgili talep, istek ve sorunlarını maddeler hâlinde sıraladı ve çalışmaların hızlandırılması için girişimde bulundu.

 

HASTANELER, KONUTLAR HIZLANACAK

Zonguldak Merkez de gündemde olan ve yüklenici firmanın konkordato ilan etmesi sebebiyle yarım kalan 400 yataklı hastane inşaatının son durumu başta olmak üzere; Çaycuma Devlet Hastanesi Ek bina inşaatında müteahhitten kaynaklanan gecikmeleri etraflıca ele alan taraflar, inşaatın yıl sonuna kadar bitirilmesi istendi, bitirilememesi durumunda ise sözleşmenin iptal edilerek yeniden tamamlama ihalesinin yapılması fikrini benimsedi.

 

EMEKLİLER İÇİN KONUT HAMLESİ

Diğer yandan AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere yapılacak konutların prosedüründe ayrıntılı bir şekilde değerlendirildiği görüşmede, Çaturoğlu, TOKİ Başkanı Ergün’den arsa üretebilecek olan tüm ilçelerde emeklilere yönelik toplu konut yapılmasını, Zonguldak Gazeteciler sitesi için uygun arsa üretilmesini isteyerek, Zonguldak merkez toplu konut inşaat projesinin seyri ve geldiği nokta da 1.kısımda hak sahiplerinin büyük bir çoğunluğu ile anlaşma sağlandığına işaret etti ve zemin etütlerinin tamamlanarak bina yerleşim çalışmalarının son aşamaya geldiğine dikkat çekti.

 
ÇAYDEĞİRMENİ’NDE TOKİ BİNALARI TESLİM EDİLECEK

Son olarak Zonguldak StatKompleksi için kapsamlı bir çalışma yapılması ile ÇaydeğirmeniBeldesinde son etap konutlarının hak sahiplerine tesliminiele alan taraflar bu sorunların çözümünde anlaşarak, tamamlanan binaların önündeki küçük pürüzlerin aşılmasını kararlaştırdı ve Zonguldak ilinin eksik olan sorunların çözümükonusunda pozitifayrımcılık yapılmasıhususunda mutabakata vardı.

 

KARAYOLLARI İLE EREĞLİ- DEVREK YOLU GÖRÜŞÜLDÜ

TOKİ Başkanı Ergün’e ziyaretini tamamlayarak,Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile görüşmek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü binasına geçen Çaturoğlu’na burada iseAK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcıları Esra Alpago ve İbrahim Cöbek eşlik etti.

Ereğli şehir merkezinde duble yoldan kaynaklanan sorunlarının ağrılıkla ele alındığı görüşmede, Ereğli Devrek yolunun 2016 yılında tek bir ihale ile bitirilmesi talebi de iletildi.

 

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI

Çaturoğlu’nun Kartal’dan çözümü istediği diğer konular ise;  Alaplı Karayolları şehir girişinin yeniden incelemeye alınması, Yığılca-Alaplı Kavukkavla tünel bağlantı yolunun hızlandırılması,  Kdz Ereğli şehir geçişinin peyzajı için belediyeye ile protokol yapılması, Kdz. Ereğli Kıyıcak köprüsü ve yan yol çalışması, Kdz. Ereğli Elmatepe ve Potbaşı yaya üst geçidi talebi, Kdz. Ereğli Gülüç köprüsü ile Kepez Tepesi arasında yan yol sığınma cebi durak gibi konular ile Kdz. Ereğli’de inşası biten yeni terminale geçici kavşak yapılması oldu.

Beraberindeki heyet ile birlikte, gerek TOKİ Başkanlığı gerekse Karayolları Genel Müdürlüğünde yaptığı her iki görüşmeden de memnun ayrılan Çaturoğlu,  Zonguldak sorunlarına hakim olduğunu ve sorunların çözümü adına her türlü girişimde bulunacağını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

 

ODABAŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Ankara’da günün son ziyaretini Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Yusuf Ziya Odabaş’a hayırlı olsun ziyaretini gerçekleştiren Çaturoğlu,burada Odabaş ile yaklaşık bir saat karşılıklı görüş alış-verişinde bulundu.