CHP Ormanlı Belde Başkanı Recep Ergün,10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirerek, belde de ‘Çatı adayının’ aldığı oyların CHP’nin kendi oyu olduğunu ifade etti. Parti içi anlaşmazlıkları gidererek daha başarılı bir süreç yürütmek istediklerini söyleyen Ergün, iktidar partisinin bölgeye yeterince hizmet getiremediğine dikkat çekti.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ormanlı Belde Başkanı Recep Ergün,10 Ağustosta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ormanlı’da uyumlu bir çalışma gerçekleştirilemediği eleştirisini yaparak, “Önceden gelen parti içi anlaşmazlık yüzünden birlikte hareket edemedik, bizler tabi ki de bundan dolayı rahatsızlık duyduk ama ben belde başkanı olarak bu birlikteliği sağlayacağım. Bu süreçte sağ olsunlar, 22.Dönem Milletvekilimiz Harun Akın, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanımız Hayrettin Kartal, İlçe yöneticileri Beldemize gelerek, Ormanlı’ da CHP’ye gönül veren arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz ile birlikte ellerini taşın altına sokarak çalıştılar” dedi.

 

“BU SEÇİM ADALETLİ BİR SEÇİM OLMADI”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adaletli ve demokratik bir seçim olmadığını belirten Ergün, “Bir tarafta istifa etmeyerek devletin bütün yetkilerini kullanan AK Partinin adayı, diğer yandan hiçbir desteği olmadan 14 siyasi partinin kısıtlı imkânlarına rağmen desteklediği ‘Çatı aday’ Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, dolayısıyla bu seçim adaylar arasında eşit ve demokratik seçim olmamıştır, kimse seçimin adaletinden bahsetmesin” şeklinde konuştu.

 

“ÇATI ADAY’IN ORMANLIDA ALDIĞI OYLAR CHP’NİNDİR”

Ormanlı’da Belediye Başkanlığı seçimlerinde aldıkları oyları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biraz daha yükselttiklerini ve “Çatı adayın” Ormanlı’ da aldığı oyun CHP’nin kendi oyları olduğuna dikkat çeken Ergün, “Ormanlı’nın tabanı CHP’dir, dolayısıyla seçimlerde Çatı Aday’ın Ormanlı’da aldığı oylar CHP’nindir, sonuçta bu bir yarıştır, bu vesile ile bizleri bölgede destekleyen desteklemeyen tüm halkımıza teşekkür ediyorum “ dedi.

 

“ORMANLI’ DA NE KADAR MHP’Lİ VAR”

Tüm bölgede Selahattin Demirtaş’a da oy çıkmasını sert dile eleştiren Ergün, Alaplı’da Ereğli’de, Zonguldak’ta beklenmedik şekilde oy aldılar, ben şunu merak ediyorum Ormanlı’ da ne kadar MHP’li var, oyları nereye gitti.

 

“AK PARTİ BÖLGEDE HİÇ ÇALIŞMADI”

Diğer yandan AK Parti’yi de eleştiren Ergün, AK Partinin bölgede hiç çalışmadığını, Ormanlı ve bölge halkının yapılmayan Kızılcapınar yolu dolayısıyla’ da çok rahatsız olduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ”Kızılcapınar yolu çalışmalarına neden seçimden sonra başlandı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmemesi durumunda yola başlanır mıydı? Merak ediyorum, Bu yol için zaten çok geç kalındı, bazı il genel meclis üyelerinin ihaleyi alan firmanın iflas ettiği yönündeki söylemlerini duyuyoruz, eğer böyleyse o zaman neden ihaleler sağlam firmalara verilmiyor” dedi.

 

(Haber Merkezi)