CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Bahaddin Arı, Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şubesi’ni ziyaret etti. Arı’ya, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi İzzet Bildirici eşlik etti. Arı’yı, Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Kahveci ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette, sendikal mücadelenin dünü ve bugününden, kentteki yaşam alanlarına kadar birçok konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, ülkenin geçtiği kritik sürece ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
Arı, Eğitim-İş’ten aday adaylığı sürecinde ve adaylık konusunda destek istedi.
Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Kahveci, Arı’nın dürüst ve ilkeli kişiliğiyle belediyeyi yönetecek donanımda olduğunu ifade ederek, “Bahaddin Bey’i tanıdığımızdan bu yana ilkeli, dürüst bir insan olduğundan biz kendisine imzamızı atarız. Kendisiyle ilgili en ufak bir kuşkumuz yoktur. Kendisine belediye başkan aday adaylığı konusunda çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Zonguldak’ın sorunlarını biliyor, hemen hemen tüm konulara hakim. Siyasette, Türkiye genelinde baktığımızda dürüstlük ve ilkelilik son derece önemlidir. Ne zaman bu düşünce iktidar olur, Türkiye’de o zaman bu ülkede çok büyük değişimler çok büyük dönüşümler olur. Bu noktada biz Bahaddin Arı’yı dürüstlük alanında önemli bir şahsiyet olarak görüyoruz. Keşke Türkiye’de dürüstlük ve ilkelilik, ‘bugün bugündür, dün dündür’ siyasetinden ziyade insanlar savunduğu düşünceleri günden dışına çıkarmadan ileriye kadar getirebilmeleri lazım. Bakıyorsunuz, günümüzdeki siyaset tarzına, bugün başka bir yerde öteki gün başka bir yerde… Böyle bir siyaset tarzıyla Türkiye’nin kurtuluşa çıkması mümkün değildir. Zonguldak’ta da çözüm bekleyen birçok sorun vardır. Zonguldak’ta belediyeye gelen kişinin de açık ve net olarak söylüyoruz; cumhuriyet değer ve yargılarına da sahip çıkması lazım. İsteriz ki; milli bayramlarda da belediye otobüsleri vatandaşa ücretsiz hizmet versin” dedi.  
Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı da, çalışmalarıyla ilgili olarak şu görüşleri ifade etti: “Metin Bey’i uzun süredir tanıyorum. Zonguldak ve ülke genelindeki sorunlara dair sık sık konuşup tartıştığımız bir arkadaşımız. O nedenle de kendisiyle özel bir hukukumuz var. Eğim-İş’i gerek kamu çalışanları içerisindeki vermiş olduğu mücadelede, gerekse ülke genelindeki sorunlara yaklaşımlarıyla tanıyoruz. Kenti bütün meslek örgütlerini sendikaları katarak kenti yaşanabilir çağdaş demokrat bir anlayışla yönetelim. Çünkü öbür türlüsü ‘ben ne dersem o olur’ mantığıdır. Bu da bu güne kadar uygulanan sistemdir. O nedenle ben de size bu anlamda katılıyorum. Elbette kentin sorunları hep var, bugün de var. Nasıl ki, sendikal alanda sorunlar varsa bunu daha devasal düşünelim kentte de çok sorun var ama bütün sorunları ortak akılla ortak düşünceyle karşılıklı iyi ilişkilerle çözebiliriz. İlk günden bu yana söylüyorum bu kentte sevgiyi, kardeşliği, barışı getirerek karşılıklı bu kenti daha yaşanabilir bir hale getirebiliriz. Kentin 25-30 yıl öncesine baktığımızda sorunlarımız böyle değildi. Birçok alan TTK üzerinden yürüğü için kentte huzur ve gelişkinlik vardı. Türkiye’nin dört bir yanından göç etmiş insanlarımızın gerek yaşam tarzları, ücret politikaları, gerekse sosyal yaşam açısından diğer illere göre oldukça ilerideydi. Ayrıca ekonomik olarak da ülkenin ekonomisine önemli katkı yapan bir noktadaydı. Son 15 yıldır kentte olağanüstü bir değişim var. Aslında bu sadece burayla alakalı değil, Türkiye’yle, küresel dünyayla alakalı. Biz kent olarak dün göçü maden üzerinden alıyorduk, bugün daha çok kamu çalışanı ve hizmet sektöründen alıyor. Bu da sizlerin ve bizlerin kente gelen insanlara sorumluluklarımızı artıyor. Dün insanlar buraya madenlerde çalışmak üzere geliyordu, bugün değişik meslek gruplarından kamu çalışanları geliyor. Dün ile bugün arasında insan yapısı davranışı ve kentten beklentisi anlamında değişimler oluyor. Kamu çalışanları ve belediyenin bu değişime dönük olarak ortak projeler yapması gerekiyor. Başka şehirlerden buraya gelen kamu çalışanı arkadaşımız hangi sektörden gelirse gelsin ya da bu kentte yaşayan herkes, ‘güzel, temiz, çağdaş bir kente yaşıyorum’ demesi lazım. Bunu da yaratmanın yolu belediye başkanının doğal olarak, hem sizlerle, hem de kentteki diğer kamu kuruluşlarıyla projeler üretmesi gerekiyor. Destek verin, kenti yaşanabilir, çağdaş, demokrat bir anlayışla yönetelim. Üniversitede öğrenci sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle belediyenin buraya gelen gençler açısından yaşam alanı yaratması gerekiyor. 
Üniversiteyi kentin yönetimine katarak başarıya ulaşabiliriz. Kentin genel sorunlarıyla ilgili Fevkani Köprüsü, lavuar alanı, İkinci Makas dediğimiz bölümdeki sorunların çözülmesi için kentin planlamayla ilgili doğal olarak belediyeye talip olan kişi ben ve diğer aday adayı arkadaşlarımızda bu sorunların farkındayız. Doğaldır, ben ve diğer aday adayları da tüm bu sorunları bilerek bu göreve talip olması lazım. Bizim bu sorunların çözümüne dönük çalışmalarımız var. 
Kendi meclis üyesi arkadaşlarımız içerisinde bu konularda deneyimli olan arkadaşlarımız var, şehrimizde bu konuya teknik olarak hakim olan arkadaşlarımız var. Beni kabul ettiğiniz için size ve yönetim kurulunuzdaki arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum.”