CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Adayı Bahaddin Arı, çalışmalarını mahallelere kaydırdı. Adaylığının açıkladı 27 Ağustos’tan bugüne yoğun tempoda çalışan Bahaddin Arı, farklı çalışmalar yapmaya, seçim kampanyasını her geçen gün daha da aktif hale getiriyor. Çalışmalarına hızla devam eden Arı bu kez Zonguldak’ın farklı mahallerinde oturan vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi, seçildiği takdirde yapacağı çalışmaları aktardı.Aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Bahaddin Arı çözüm bekleyen kısa süreli sorunları ise notlarını alarak belediyenin ilgili birimlerine iletti. Bahaddin Arı’ya Meclis Üyesi İzzet Bildirici’ de eşlik etti

Kıral; “Osmançayırı Belediye’ye 
5 dakika ama hizmet yok”
Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı Zonguldak’ın çeşitli mahallerinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Osmançayırı’ nda çoğumuzun yakından tanıdığı İskele’de Sahil Cafede yılardır garsonluk yapan Ferhat Kıral’ı evinde ziyaret etti. Kıral oturduğu semtin Belediye’ye 5 dakika olduğunu ama ne yazıkki hiçbir dönem hizmet alamadıklarını dile getirdi ve şöyle dedi, “Yaklaşık 25 seneden bu yana Terakki Mahallesine bağlı Osmançayırı’nda oturuyorum. Mahallenin farklı yerlerinde oturdum. Şimdi bir ev aldım 4 senedir de buradayım. Burası merkeze en yakın mahalle. Soğuksu’ya 5 dakikada, Acılık’a, Belediye’ye 5 dakikada iniyoruz. Merkeze çok yakın olmasına rağmen şimdiye kadar doğru dürüst bir hizmet görmedik biz burada. Sizinde gördüğünüz gibi evler müstakil birbirine çok yakın ve oldukçada kalabalık bir mahalle olmasına rağmen buraya çöp arabası haftada 2 gün geliyor. Gördüğünüz gibi sokaklarımız merdivenli ve oldukçada dik. Bizim burada konteynır ihtiyacımız var. Konteynır olmadığı içinde mesela ben çöpümü atmak için uzunca bir yol inip çıkıyorum. Kışın külümüz oluyor her zaman çöp oluyor nereye atacak insanlar çöpünü külünü. Mahallemiz çok bakımsız. Zaten önceden yanlış yerleşim yapılmış. Ben sabah saat 11 de işe gidiyorum yerine göre gece yarısı eve geliyorum. Evin çevresiyle ilgilenebilecek zamanım yok. Ayrıca çocuklarımız büyüdü iş bulmakta zorlanıyorlar. Zonguldak’ta yeni iş imkânları yaratılmasını istiyoruz.” 
Yazıcı; “16 seneden beri 
tazyikli su kullanamıyoruz”
Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı Yeşil Mahalleye yaptığı ziyarette mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Mahalle sakinlerinden çoğumuzun yakından tanıdığı Derya Balıkçısı Orhan Yazıcı ve mahalle sakinlerince sohbet etti, mahallenin yol, su ve çöp sorunlarını dile getirdi ve şöyle dedi, “Bu mahalleye AKP hiç gelmedi bir çivi bile çakmadı. Önceden Zeki Çakan buraya yol getirdi. Sonrada İsmail Eşref biraz çalışmalar yaptı ama ondan sonra buraya gelen bir çivi çakan olmadı. Burada yol sorunu çok. Gerçi vatandaşlarımızın da eksiği var kimse yerinden yol geçirmek istemiyor. Bize seçimden seçime oy istemeye gelirler ama ondan sonra bir kişi sizin ne derdiniz var diye sormaz. Burası müstakil tabulu yerler. Biz vatandaş olarak bakıyoruz Kozlu’da Kilimli’de bile çok gelişme var. Ama burada hiçbir hizmet yok. Biz 16 seneden bu yana aynı apartmanda oturuyoruz. Bizim en büyük sorunumuz 16 seneden beri tazyikli su kullanamıyoruz. Bulaşık, çamaşır makinesi ancak gece 2 den sonra çalışabiliyor tazyikli su olmadığı için. Şimdi muslukları açıp bir bakın bu suyla vatandaş nasıl işini yapacak. Biz bu konudaki şikâyetimizi belediyeye bildirdik. Bize dilekçe verin dediler. Belediyeye bu konuda dilekçe verdik hem İsmail Bey döneminde hem Muharrem Bey döneminde gelip bakıldı ama bir sonuca bağlanmadı. Bu su boruları Zeki Çakan zamanında yapıldı şimdi yetmiyor. Biz buraya kaç kere tanker getirdik sularımızı doldurmak için. Biz bu sorunu çözmek için biraz aşağıda ana boru var o borudan suyumuzu alalım dedik ama olmadı.Mahallede çöplerimizi atabileceğimiz sabit bir yerimiz yok. Zaten yollar dar olduğu için arabaları park etme sorunumuz var. Bu nedenle konteynır konulsa araba park edilecek diye konteynır sabit bir yerde durmaz oraya buraya çekilir. O nedenle çöplerimizi dökmek için sabit bir yer yapılmasını istiyoruz. Çöp atabileceğimiz bir yer olmadı için çöplerimizi ortaya bırakıyoruz kedi köpek geliyor çöpleri dağıtıyor çoluk çocuğumuz çöplerin içinde oyun oynamak zorunda kalıyor. İşsizlik sorunumuz var. Çocuklarımız buralardan Antalya’ya çalışmaya gidiyor. Yeni iş alanları kurulsa çoluk çocuğumuz annesinin babasının yanında yaşasa. Zaten bu hizmetler yetersiz iş yok o nedenle de emekli olan buradan kaçıyordu, şimdi artık gençlerimizde buralarda ailelerinin yanında yaşayamıyor çünkü işleri yok. Sürekli göç veriyoruz. Memleketimiz güzel komşularımız iyi ama iş güç olmayınca bizler buradan göç etmeyi düşünüyoruz. 

Sarıtaş,“Yaşlı insanız 
belediyenin yaşlılara gelip hal hatır sormasını istiyoruz”
Çaydamar Mahallesinde Neriman Sarıtaş’ın evine konuk olan Bahaddin Arı özellikle Belediye Başkanı seçildiği takdirde sosyal belediyecilik konusunda özel çalışmalar yapacağını ve yaşlılarla ilgili projeler hayata geçireceğini dile getirdi. Neriman Sarıtaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şöyle dedi, “Ben yaşlı bir kadınım çoluk çocuk evlendi. Her bir başka yerlerde oturuyor. Bir kızım var üst katımda oturuyor, karı koca çalışıyorlar. Biz burada sahipsiz kaldık. Evimin önünden bir yolum var. Komşumla anlaşamıyorum, yaşlılık işte her şeyi kafaya takıyorum. Belediyeye gittim benim yolumu kullanmasın başka bir yerden arka yoldan evine gitsin diye. Belediyeden gelip giden olmadı hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Biz yaşlı insanlarız belediyenin bizim gibi yaşlılara gelip hal hatır sormasını varsa yol su işimiz onları halletmesini istiyoruz. Bir sorun olduğunda şimdi bu yaşta çarşıya ineceksin, dilekçe yazdıracaksın bu dilekçeyi belediyeye teslim edeceksin ondan sonrada belki bir yetkili gelir diye her gün kapıya bakacaksın. 
Bu işlere çok kafa yorum ben. Mahalleler çamur içinde biz burada sahipsiz miyiz bizimle belediye yetkililerinin ilgilenmesini istiyoruz. Yoksa oy zamanı herkes kapımıza geliyor onu yapacağız bunu yapacağız yalnız değilsiniz seçimlerden sonrada geleceğiz diyorlar ama yok öyle bir şey. Seçim bittimi vatandaşı düşünen yok.”