** CHP Devrek İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları Muharrem Ayı dolayısıyla Aşure dağıttı.  İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Kadın kolları Başkanı Emine Kara ve Yönetim Kurulu Üyeleri,CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç,Belediye Meclis Üyeleri,partililer de aşure dağıtımında  hazır bulundu.

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Kara etkinlikte şöyle konuştu.

 

”Muharrem ayı dolayısıyla İslam geleneğinde önemli bir yer teşkil eden Aşure, insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir.Aşure gününün ruhunda kardeşliğin,birliğin,sevginin,anlayış ve hoşgörünün anlamı saklıdır.Bizlerde, ülkemizde güzelliklerin, birlik ve beraberliğin aşure gibi daim olsun istiyoruz.Bu geleneği yaşatmak, dostluğumuzu,kardeşliğimizi perçinlemek için bizleri hiçbir gücün ayıramayacağını göstermek adına Aşure dağıtımını tüm halkımızla paylaşmak istedik.Aşurenin yapımında ve dağıtılmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Tüm halkımızın Muharrem Ayını kutluyorum.Muharrem Ayı ve Aşure gününün bereketi ile birlikte hepimize hayırlar getirmesini diliyorum”

 

 Muharrem ayı sevgili Peygamberimizin “Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım” dediği, “cennet gençlerinin efendisi” olarak tavsif ettiği,  Hz. İmam Hüseyin Efendimizin ve de pek çoğu ehl-i beytten olan 70 müminin Kerbelâ’da şehadete ulaştıkları tarihtir” diyen CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç “Bugün bizlere düşen Kerbelâ’yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Bu hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır. Kerbelâ, bize gücü elinde bulunduranların imandan, ahlâktan, faziletten ve insanlıktan uzaklaştıkları zaman güç uğruna, hiçbir değer tanımaksızın nasıl zalimleşebildiklerini göstermektedir. Ülkemizde dostluk barış kardeşlik ve bir arada yaşamı beraberinde getirmesi dileğiyle  tüm halkımızın Muharrem ayını kutluyorum” dedi.