-"Sizler madenlerde kömürün karasından ekmeğinizi çıkardınız, onlar zift gibi vicdanlarıyla milli kaynakları zimmetlerine geçirdiler. Sizler helalle sözleştiniz, onlar haramla nikah kıydılar"

-"MHP korkmaz, inandıklarını haykırmaktan asla kaçınmaz. İster zabıta gücü olsun ister polis kuşatması görülsün isterse de hukuk cinayetleri işlensin karşımızda hiç kimse duramaz"

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümet üyelerinin, kameralar eşliğinde madenlere indiğini, işçilerle sofralara oturduğunu belirterek, "Bu kapsamda gösterilen alicenaplık, faciaları engelleme konusunda sergilenemedi. Kazalar durmadı, ölümler kesilmedi, umutlar yine toprak altında kaldı, çocuklar yine yetim bırakıldı" dedi.

Bahçeli, Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingte, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin birliğine, milletinin dirliğine, insanların refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını temenni etti. 

“NAMERDE AVUÇ AÇMAMAK”

Zonguldak'ın emeğin, alın terinin, fedakarca mücadelenin şehri ve helal kazancın kartal yuvası olduğunu dile getiren Bahçeli, "Kömürün karasına özlemlerimizin resmini çiziyorsunuz, yerin metrelerce altında evlatlarınız için çalışıyorsunuz. Bulduğunuz kömür damarlarına hayallerinizi katıyorsunuz. Namerde avuç açmamak için her türlü tehlikeyi göze alarak madene giriyorsunuz. Madenciliğin zor olduğunu biliyorum. Hangi tehdit ve risklerle karşı karşıya olduğunuzu görüyorum" diye konuştu.

“ÖZEL SEKTÖR SORUMLULUKTAN KAÇIYOR”

Bahçeli, kentin yer altında yaşanan felaketlerden en çok çekmiş illerin başında geldiğini belirterek, maden kazalarında hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet diledi.

İnsan, firma ve devlet kaynaklı hatalar, ihmaller ve eksikliklerin madencileri hayattan kopardığını ifade eden Bahçeli, Hükümetin hep bahaneler aradığını, özel sektör firmalarının da sorumluluktan kaçtığını öne sürdü.

Bahçeli, tedbirin tevekküle mani olmadığını vurgulayarak "Hükümet üyeleri, kameralar eşliğinde madenlere indi, işçilerimizle sofralara oturdu. Bu kapsamda gösterilen alicenaplık, faciaları engelleme konusunda sergilenemedi. Kazalar durmadı, ölümler kesilmedi, umutlar yine toprak altında kaldı, çocuklar yine yetim bırakıldı. Zonguldak acıya havale edildi, Soma hüzne teslim edildi, Ermenek karanlığa ve feryada itildi. Evladı madende kalan Ermenekli Recep'in çığlıklarını kimse duymadı" ifadesini kullandı.

“ÇALARKEN FITRATI HATIRLAMADILAR”

Soma'da hayatlarını kaybedenlerin kıdem tazminatları başta olmak üzere verilmeyen haklarının önemsenmediğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Fıtrattan bahsediyorlar kader diyorlar, fakat çalarken fıtratı hatırlamadılar, haram yerken fıtrata 'fıtrat' demediler, rüşvet alıp verirken Zonguldak'ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına da fıtrat gelmedi. Sizler çalıştınız, Erdoğan kaçak saray yaptırdı, sizler çabaladınız havuzcular yağmaladı, vurgun seferleri düzenledi. Sizler madenlerde kömürün karasından ekmeğinizi çıkardınız, onlar zift gibi vicdanlarıyla milli  kaynakları zimmetlerine geçirdiler. Sizler helalle sözleştiniz, onlar haramla nikah kıydılar. AKP yolsuzluk rekoru kırdı, soygunculukta zirve yaptı. Sizleri düşünmediler, Zonguldak ihtiyaç ve beklentilerini dikkate almadılar, yediler, içtiler, gezdiler, harcadılar, kasalarını doldurdular, banka hesaplarını hırsızlıkla şişirdiler. Zonguldaklı madenlerde bir elde kazma, diğer elde kürekle ömür tüketirken saraylarda saltanat ve sefa sürenleri bağışlayacak mısınız? Bu haksız ve kararmış iktidara daha fazla tahammül edecek misiniz? Zonguldak zalimleri, hainleri ve haramzadeleri sandığa görmek için ayağa kalkmıştır."

-"İlan ve materyallerimiz kanunsuzca toplatılmıştır"

Bahçeli, "Oslo görüşmelerinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "25 gün daha akılda tutarak sandıkta gereğini yapın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "korkudan ne yapacağını şaşırdıkları" iddiasında bulunan Bahçeli, partisinin dağıttığı propaganda amaçlı ilan ve materyallerin kanunsuzca toplatıldığını savundu. 

İlçe seçim kurullarında zorla baskı ve dayatmayla karar çıkartıldığını ileri süren Bahçeli,  şöyle konuştu:

“BİZİ KİMSE DURDURAMAZ”

"Ne yaparlarsa yapsınlar, neye başvururlarsa başvursunlar, hırsızlığı örtemeyeceklerdir, pisliği saklayamayacaklardır. Gerekirse ev ev dolaşacağız, AKP'nin lekeli yüzünü anlatacağız, gerekirse uyumayacağız, yorulmayacağız, yılmayacağız, AKP'nin haram ve hıyanetlerini herkesle paylaşacağız. Bizi kimse durduramaz, milli iradeye kimse engel olamaz, doğrunun önüne kimse geçemez. MHP korkmaz, inandıklarını haykırmaktan asla kaçınmaz. İster zabıta gücü olsun ister polis kuşatması görülsün isterse de hukuk cinayetleri işlensin karşımızda hiç kimse duramaz. Biz Zonguldak'ın hakkını savunuyoruz, biz Türk milletinin helal kazancını müdafaa ediyoruz, boşuna uğraşmasınlar, çırpınmasınlar,  ihaneti gizleyemeyecekler, soygunu Zonguldak'ın gözünden kaçıramayacaklardır. 17-25 Aralık milletin hafızasına kazınmıştır, Çözülme süreci Zonguldak'ın gündemine alınmıştır. Ya önünüze uzatılmış bir lokma ekmeğe rıza göstereceksiniz ya da yeter artık 'nerede benim hakkım' diyerek ayağa kalkacaksınız."

-"Bu defa birlikte yürüyelim"

Devlet Bahçeli, inançlı kadrolarıyla yürümeye başladıklarını belirterek, "Biz sadece saflarımızı sıklaştırdık ne kadar memnun, ne kadar hırsız, ne kadar hain, ne kadar alçak var ise önümüzdedir. Her adımımızda biraz daha kaçacaklardır, her adımımızda saklanacak delik arayacaklardır, her adımımızda çaldıklarını çıkartacaklar ve para kasalarına saklanacaklardır" dedi. 

“TOPLUMSAL ONARIM HUZURLU GELECEK”

Diğer partilere destek verenlerden bu kez MHP ile yürümelerini isteyen Bahçeli, "Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim, boşuna zamanını kaybetme, bil ki MHP seninle senin yanındadır. Zonguldak'ın kimin yürüyeceği  çok şükür belli. Umutlarınız, umutlarımız, taleplerimiz hedefimizdir. 3 Mayıs'ta seçim beyannamemizi toplumsal onarım ve huzurlu gelecek adıyla ilan ettik. Ne mutlu bizlere ki Türk milleti söz ve hedeflerimizi heyecanla karşılamıştır. 5 ana projemizle milletimizin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduk" ifadesini kullandı.

Mitingin  ardından Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Bahçeli'ye Devrek bastonu ve madenci heykeli hediye etti. (A.A)